Auralist - Between the Devil and the Sea

Between the Devil and the Sea

Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Spilletid:38:56
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Co(re)penhagen

Daze of June, Cryosphere, Between Oceans – og nu også Auralist. Jo, der er søreme gang i den danske metalcorescene. Københavnske Auralist debuterede egentlig i 2018 – med den i øvrigt ganske udmærkede single ”Empire” – men nu er de fem herrer endelig klar med debutalbummet Between the Devil and the Sea. Pladen består af 10 numre fordelt på 39 minutter, og er du til moderne metalcore med en sprød produktion, kan du godt tømme sparegrisen.

Ny plade, gammel opskrift

Og lad os da bare starte med produktionen. Som det efterhånden er tilfældet hos mange af de unge danske metalbands, har Chris Kreutzfeldt siddet bag knapperne – og det har resulteret i et vellydende, dynamisk album. Produktionen er med andre ord knivskarp, og fra første nummer ”Failed State” har Auralist en god balance i lyden: Den dybe bas og trommernes banken modstilles af særligt leadguitarens melodiske licks. I det hele taget er Between the Devil and the Sea et meget behageligt album at lytte til: De 10 numre lyder godt, der er masser af energi, og vokalist Nico Hansen har en stemme, der passer perfekt til genren.

Desværre kommer Auralist aldrig ud af deres komfortzone, og efter 15 minutter i selskab med deres nye plade begynder det hele at køre i ring: Det ene velklingende metalcorenummer vælter frem efter det andet, og som lytter gennemskuer man hurtigt skabelonen. De fem københavnere spiller metalcore som så mange andre før dem – og det kan for så vidt være fint nok, men det betyder også, at pladen aldrig formår at udfordre hverken lytter eller band. Sangene består af djentede guitarer, en skiftevis ren og beskidt vokal samt et par elektroniske indspark hist og her. Funktionelt, men ikke just originalt.

Auralist opfinder altså ikke den dybe tallerken – men mindre kan også gøre det. Er du til moderne metalcore a la Architects og While She Sleeps, vil du sikkert finde glæde i Between the Devil and the Sea. Højdepunkterne er for undertegnede den energiske ”Eye of the Storm”, den stemningsfulde ”Inner Hell” samt den fængende ”Mother Moon”. Lyt også til balladen ”Rama”, hvor bandet trods alt forsøger at ryste posen en smule.

Du ved, hvad du får

Med Between the Devil and the Sea viser Auralist, at de har læst på lektien: Samtlige redskaber fra det store metalcoreskur er bragt i spil, og det har resulteret i et vellydende, men ikke videre interessant album. De fem københavnere føjer intet nyt til genren, men er du blot på udkig efter et solidt skud metalcore, er kvintettens debutalbum bestemt en anbefaling værdigt.

Tracklist

  1. Failed State
  2. Digital Misery
  3. Emerald
  4. The Lives We Live
  5. Eye of the Storm
  6. Inner Hell
  7. Rama
  8. Between the Devil and the Sea
  9. Deadweight
  10. Mother Moon

Tilføj kommentar