Armed For Apocalypse - The Road Will End

The Road Will End

· Udkom

Type:Album
Genrer:Sludge metal, Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tung tur mod dommedagen

Armed For Apocalypse er et Amerikansk Sludge Metal band, som stammer fra den sydlige del af Californien. Bandet udgav deres første plade Defeat tilbage i 2009 og nu er de klar med deres nyeste plade The Road Will End. Deres lyd kan beskrives som meget tung, meget tyk og original. Man kan høre på deres sangskrivning, at de er inspireret af bands fra New Orleans som Crowbar, Down og Eyehategod. Det har alligevel lykkedes dem at skabe noget genialt og virkelig heavy og genkendeligt. Så er Armed For Apocalypse på den rigtige vej ?

"Starting Line Is A Trip Wire" sparker pladen i gang med et ordentlig los i røven. Et nummer med masser af hurtige riffs og trommer, og det gav mig lidt af et indtryk af noget gammel Hardcore Punk blandet sammen med noget nyt, som Lamb Of God. En god start kan man i hvert fald kalde den.

Andet nummer på pladen "Better Worlds" viser lidt mere af deres Sludge inspirationer. Et fedt tungt og halv langsomt nummer, der viser en lille del i nummeret hvor det lyder som en melankolsk melodi, som kører over guitaren, der passer genialt ind. Guitarlyden som forsanger/guitarist Kirk Williams og anden guitarist Cayle Hunter har fået på denne skive er den ondeste og er dejligt stemt ned, og der bliver næsten ikke spillet nogen soloer igennem hele pladen.

Jeg kom lidt i tanke om Pantera efter jeg havde hørt pladen. Ikke genremæssigt men bare det hele handler om deres riffs. Så tunge og hurtige til tider, så kan man næsten ikke gøre andet end at give dem thumbs up for det. Produktionen er massiv, og der er virkelig blevet lavet et godt stykke arbejde. Det føles som en Tsunami som begraver dig under havet, så tungt er det. Eftersom det er Slugde metal, så er det også et selvfølge at de skal helst gå langsomt, men det imponerer mig meget at trommerne variere hele tiden, og det meget sjældent bliver ensformet, så det er også en af de virkelig fede ting ved denne plade. Vokalen lyder som om det er smerte Williams går igennem når han synger. Hvert ord lyder mere smertefuldt for ham at udtale og den hals kan tåle til en del må man indrømme.

Det som er allermest overaskende ved The Road Will End er slutnummeret på pladen "Ends Meet", som er et et minutters langt nummer med kun akustisk guitar. Og selvom det kun vare et minut og elleve sekunder, så synes jeg virkelig, at det var et fantastisk nummer, og jeg hørte det flere gange Itunes.

Stensikker fremtid

Det tog mig et par gange før jeg virkelig begyndte at synes, at det var en fed plade. Den har det hele den typiske Sludge Metal fan har brug for. Hurtige og langsomme trommer, en dyb knusende bas og ond tung guitarlyd. Jeg forstår også nu hvorfor metalikoner som Max Cavalera kalder denne plade for en af hans favorit skiver i nyere tid. Jeg tror på at Armed For Apocalypse har en stensikker fremtid foran sig nu og at der ikke går lang tid før de når international succes.