Archives of Alaska - Archives of Alaska

Archives of Alaska

Udkom

Type:EP
Genre:Metalcore
Spilletid:18:00
Antal numre:4

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Archives of Alaska er et band, som du bestemt bør lukke ind i varmen

Viser stor klasse og masser af potentiale

I kender det, man hører om et band, men man gør sig ikke lige den ulejlighed at få hørt deres musik. Ja, du kender det sikkert, men jeg kan på det kraftigste anbefale, at du straks giver dig i kast med denne EP. Jeg har fulgt med i miljøet og læst mange rosende ord om Archives of Alaska. Jeg kan med sikkerhed sige, at det er begrundet. Denne  fire numre lange EP  giver et super indblik i, hvad der er i vente i fremtiden for dette band og,  at man i den grad kan forvente en syngende lussing og et ordentligt los i røven, hvis man står for tæt på scenen til deres kommende koncerter. Det er jeg ret overbevidst om efter at have nydt denne EP.

Metalcore er en udskældt, og til dels, døende genre. Det er nemlig lang tid siden, at der er udkommet noget metalcore af høj kvalitet, men 2016 har været et godt år for genren, og det bidrager dette band så sandelig også til. Specielt den danske core-scene har ikke været særligt stor, men der er begyndt at ske noget, og det er fandme lækkert. Archives of Alaska viser stor klasse og har virkelig potentiale til at blive til noget, hvis de fortsætter med at producere musik af denne kaliber.

Simpelt, men yderst effektivt

Der er ikke mange klumper i sovsen her, og det hele er yderst velproduceret og let tilgængeligt. Det er simpelt, men yderst effektivt. Det balancerer mellem de kontrollerede melodier, de tempofyldte riffs og de karismatiske og tunge breakdowns. Men det hele kan være lige meget, hvis ikke vokalen kan ramme et ligeså højt niveau. Spoiler alert, vokalen er fremragende. Vanen tro svinger vokalen mellem skrig, dybe growls og ren vokal, og der er sådan set ikke noget at sætte en finger på – specielt ikke på de hæse skrig. Den rene vokal er rigtig fin, men ikke så fremtrædende og dominerende, som jeg kunne havde håbet. Med det mener jeg, at vokalen sagtens kunne dominere meget mere, fordi den sagtens kan bære det. At den samtidigt formidler en god og velskrevet lyrik gør bare, at den virkelig bør få lov til at være mere bærende.

Alt i alt er det en fremragende EP, som har fået usædvanligt mange afspilninger. Det skyldes blandt andet ”Some Just Vanish”. Fantastisk nummer! Tungt, harmonisk og catchy af helvede til. Jeg glæder mig til at følge dette band, som - uden tvivl – virkelig vil det her og arbejder hårdt for det. Det kan man fornemme med et produkt så flot og vel komponeret som dette. Hvis de kan bevare det energiske udtryk, som de har i deres musik – ja, så glæder jeg mig fandme til den lussing, for jeg skal helt op til scenen! Med umage kommer ros. Godt arbejde!

Tracklist

  1. Some Just Vanish
  2. You Are the Morning
  3. Animal Heart
  4. Concerta

Tilføj kommentar