Ancient Ascendant - The Grim Awakening

The Grim Awakening

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Progressive Death Metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Dette er debutalbummet fra de britiske dødsmetallere i Ancient Ascendant, der dog også har et par EP'er på samvittigheden.

Stilen er semi-teknisk dødsmetal, der trækker på det bedste fra 90ernes dødsmetal samt inkorporerer et par moderne elementer tilsat lidt thrash nu og da. Der er nogle blastbeats hist og her, men Ancient Ascendant går primært efter at være brutalt tunge, og det lykkedes i stor stil for briterne - også selvom, de ikke har stemt guitarerne alt for meget ned.

Stilen kan måske beskrives som lidt en blanding af Morta Skuld, Morbid Angel (før de begyndte at synge om at dræbe strømere) og Bolt Thrower tilsat en smule melodi - specielt guitarsoloerne er rockede og melodiøse - og en del progressivitet. Musikken er nemlig semi-teksnisk (på samme måde som Neuraxis og Sectu, med masser af skift og små finurligheder hist og her uden at gå helt ud i det tekniske overdrev. Der er specielt nogle fede groovy rytmiske ting i nogle af de tungere stykker og breakdowns, og så er Ancient Ascendant også gode til at gøre brug af stereoeffekter i forbindelse med deres højre og venstre guitar.

"The Grim Awakening" er et stærkt dødsmetal-debutalbum, der er både fremadskuende og bygger videre på det, der allerede er. Kan anbefales til fans af Neuraxis, Sectu, Morta Skuld og lignende bands.