Absu - Abzu

Abzu

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Thrash metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det startende trekløver ("Earth Ripper", "Circles Of The Oath" og “Abraxas Connexus") på “Abzu" sætter en stor fed tyk sort streg under det faktum at Absu leverer noget af det ypperste inden for black metal. Sangene udstråler et sjældent set stort overskud og bevæger sig fra det ekstremt tekniske til det stemningsfulde på legende let vis. Forrige udspil, "Absu", var også et overlegent album, men "Abzu" fremstår en tand mere fokuseret med kun 6 numre og en spilletid på 36 minutter.

Udover det stemningsfulde og de bidske brutale riffs, strøer Absu også om sig med små etniske riff-indslag og det giver også Absu et klart forspring i forhold til kollegaerne, at sangene (udover riffs, der er i en klasse for sig) også får et "skævt" indslag. I det hele taget er det meste som Absu foretager sig på "Abzu" gennemført til nær perfektion.

Eneste anke mod albummet er at albummets afsluttende 14 minutter lange "Song for Ea" er en tand for fragmentarisk – sangen har en fin dynamik, men det virker mere som flere enkelte sange, der er stykket sammen end en decideret helhed. Dette er ikke ment som en anke mod de musikalske enkeltdele på dette nummer eller lysten til at eksperimentere med arrangementer, men summen af enkeltdelene på nummeret giver ikke helt det endelige resultat, som det givetvis har været meningen.

"Abzu" er dog stadigvæk 35 minutters arrig ekstremmetal af den bedste skuffe og et af årets musikalske højdepunkter.