Wacken Open Air Metal Battle

WOA Battles

Of all that is holy…

Åh, Wacken. Vi kender allesammen efterhånden denne fantastiske festival. Men hvad, der stadig summer i den metalliske periferi, er, at Wacken faktisk gør utroligt meget for amatørmusikken – blandt andet står de for Wacken Open Air Metal Battle, som vi skal se nærmere på i denne artikel.

Siden 2007 har Wacken budt op til dans for amatørmusikere fra hele verden. Dette gør de ved en lille konkurrence i de forskellige lande. Man melder sig til hos de respektive ansvarshavende, og derefter håber man så, at man kan komme med i det heldige udvalg det pågældende år. Disse bands skal efterfølgende spille koncerter rundt omkring i landet, hvor man til sidst finder en vinder, som skal repræsentere landet på selve Wacken Open Air. Onsdag og torsdag på Wacken er næsten helliget disse battle-bands, som får den ære at optræde for flere tusinde headbangende metalfantaster. Der er nemlig stor opbakning til de forskellige battle-bands, hvilket garanterer både publikum og band en fantastisk oplevelse.

I Danmark har vi været med siden 2010, og nogle af de følgende navne vil man måske kunne genkende, for de har alle slået deres folder på Wacken-scenerne:

2010: By the Patient

2011: Aphyxion

2012: Electric Hellride

2013: ☹

2014: Huldre

2015: Savage Machine

2016: Sunless Dawn

2017: ☹

Mange af disse bands kender du som sagt muligvis, og det er blandt andet Wacken, som har været med til at give et skub videre i den rigtige retning for disse fantastiske bands.

Hvis du undrer dig over, hvad den negative smiley betyder, så er det fordi, at Danmark ”sad over” de pågældende år. Det er nemlig sådan, at der kun er 30 pladser i alt. Det vil sige, at der hvert år er flere lande, som må sidde på bænken. Men i 2018 er vi i Danmark på banen igen, og det er måske noget for dig, kære læser? For hvis dit band spiller hard rock eller metal, kan du tilmelde dig dette års Wacken Open Air Metal Battle. Alt, hvad du skal gøre, er at udfylde en formular på http://devilution.dk/battle.

Den danske fane skal holdes højt på Wacken. Derfor har vi ikke bare brug for dygtige bands, der stiller op, men på selve Wacken skal vi stå sammen og støtte den danske undergrundsscene – med vores trofaste øl i hånd og svingende garn som sejrsdans!

Vi her på redaktionen glæder os til at tage del i festen, og vi håber i den grad, at I kommer og fester med os. Datoerne for de danske koncerter er:

26. april 2018, Badeanstalten, Slagelse 

4. maj 2018, Studenterhuset, Aalborg

5. maj 2018, Atlas, Aarhus

10. maj 2018, Godset, Kolding

11. maj 2018, Konfus, Esbjerg

Den endelige finale hvor vinderen kåres afholdes 26. maj 2018, Pumpehuset, København.

 

Tilføj kommentar