TOP 3 Wacken Open Air 2018 - Nikolaj Bransholm

WACKEN top 3

Nikolaj Bransholm (medredaktør, skribent og fotograf på Heavymetal.dk) skal for første gang, opleve Wacken Open Air. Dette er hans top 3 af bands, som han mener er et must i 2018

Nr. 3

Band: Children Of  Bodom
Scene: Faster
Tidspunkt: Fredag kl. 18:05

Et band, som bare er indbegrebet af Wacken Open Air for mig, er finske Children Of Bodom. Jeg har aldrig været på festivalen, men har set utallige videoer gennem årene med netop dette bands utallige optrædener på Wacken. Ikke mindst fordi jeg i mine yngre dage terpede dokumentaren A Headbangers Journey, hvor de også var stærkt repræsenteret. Det er ved at være noget tid siden, de var på toppen, men de leverer stadig på et højt niveau, og der er slet ingen tvivl om, at det er et must-see for mig på dette års festival.

 Ser frem til at høre: Sixpounder, In Your Face og Needled 24/7

Nr. 2

Band:  Dimmu Borgir
Scene: Faster
Tidspunkt: Lørdag kl. 00:15

Fra et stærkt nordisk navn til nok det største. Dimmu Borgir behøver ingen introduktion, og nu hvor de endnu ikke har fundet vej til det danske, er der naturligvis mødepligt, når det største symfoniske black metal-band i verden indtager deres uofficielle hjemmebane. Med et nyt album i bagagen og netop opstået fra deres lange hvile bliver dette en monsterkoncert, som jeg personligt ser meget frem til.

Ser frem til at høre: Progenies of The Great Apocalypse, Council of Wolves And Snakes og Spellbound (By The Devil).

Nr. 1

Band: Heilung
Scene: Wackinger Stage
Tidspunkt: Onsdag kl. 23:00

Danmark er som regel fattigt repræsenteret på Wacken i den forstand, at der ikke er ret mange bands i rødt og hvidt på plakaten. Vi må selvfølgelig aldrig glemme vores WOA Battle-vindere, som i år er Xenoblight – et stærkt kort. Men i år er vi langt fra fattigt repræsenteret , da vi nok spiller et af de stærkeste kort, vi har på hånden i form af fantastiske Heilung. Skal man tro fans og anmeldere, så venter der en helt unik og enestående oplevelse, som man bestemt ikke må gå glip af, hvis man har muligheden. Jeg har, som nok de fleste andre, stadig til gode at opleve Heilung. De har ikke spillet meget, men med det enorme potentiale bandet har, kommer de til at overtage verdensherredømmet, og jeg skal helt sikkert være med, når de for første gang står på scenen til Wacken Open Air!

Ser frem til at høre: Krigsgaldr, Hakkerskaldyr

Tilføj kommentar