TOP 3 Wacken Open Air 2018 - Claus Ljørring

WACKEN top 3

Claus Ljørring (chefredaktør og fotograf på Heavymetal.dk) giver sit bud på, hvad som kunne blive årets bedste Wacken Open Air koncerter

Nr. 3

Band: Zeal & Ardor
Scene: Headbanger's Stage
Tidspunkt: Lørdag kl. 02.15

Ball and Chain-metal, Mississippi-metal eller slave-metal? Zeal & Ardor har mange betegnelser. Bandet blandet black metal med blues og gospel, hvilket giver musikken en helt unik feel. 
Da de besøgte Copenhell tilbage i juni, beviste de, at de kan levere noget unikt og interessant på metalscenen. Det bliver spændende at opleve dem på en større scene foran et større publikum. Hvis de har samme vibe som på Copenhell, så bliver det her en af de rigtig gode koncerter på årets Wacken Open Air. 

Ser frem til at høre: Servants (Stranger Fruit), Come on Down (Devil is Fine) og Row Row (Stranger Fruit)

Nr. 2

Band: Judas Priest
Scene: Harder
Tidspunkt: Torsdag kl. 22.00

En af giganterne indenfor heavy metal, det er der ingen tvivl om, og med deres seneste udgivelse, Firepower, slår de fast, at der så sandelig er spræl i de gamle læderdrenge endnu. Efter at have leveret en fantastisk koncert i Royal Arena tidligere på året, har jeg store forventninger til Judas Priest. Tilbage i 2011 leverede bandet den nok bedste koncert jeg har oplevet på Wacken nogensinde. Mine forventninger er ikke, at bandet leverer på samme niveau, men forventningerne er så sandelig høje, og jeg håber, vi får en masse fra deres ældre albums, men også en masse fra deres nyeste udgivelse Firepower. Med et show på to timer, så burde der være plads til lidt af hvert.

Ser frem til at høre: Firepower (Firepower), Painkiller (Painkiller) og The Hellion/Electric Eye (Screaming For Vengence)

Nr. 1

Band: Amorphis
Scene: Faster
Tidspunkt: Fredag kl. 13.25

Amorphis udgav tidligere på året ”Queen Of Time”, en særdeles vellykket komposition, og tilbage i 2015 udgav de ”Under The Red Cloud”. En udgivelse, som jeg uden at blinke kan sige, er et af bandets absolut bedste udgivelser og som for mig personligt var årets udgivelse i 2015.
Jeg har kun oplevet Amorphis live en enkelt gang, og det var på Wacken tilbage i 2013 hvor de lavede et todelt show, hvoraf den ene halvdel var akustisk. Derfor ser jeg afsindigt meget frem til at opleve finnerne på Faster-scenen, hvor jeg krydser fingre for, at vi får en masse fra de to nyeste udgivelser. Det eneste minus jeg kan komme på er, at de har fået en tidlig tid og desværre kun en time. Står solen højt og øllene er kolde, så bliver det her en virkelig god oplevelse, det er jeg ikke i tvivl om.

Ser frem til at høre: Daughter of Hate (Queen of Time), Bad Blood (Under the Red Cloud) og The Four Wise Ones (Under the Red Cloud)

 

Tilføj kommentar