TOP 3 Wacken Open Air 2018 - Christian Ljørring

WACKEN top 3

Christian, en af vores faste skribenter ved Wacken Open Air, giver her sit bud på hvilke tre bands, som er et must på årets festival.

3

Band: Wintersun
Scene: Harder
Tidspunkt: lørdag kl. 13.15

Lørdagen ser ud til at starte rigtig godt med en spændende koncert med finske Wintersun. Bandet startede i sin tid som et sideprojekt for Jari Mäenpää fra bandet Ensiferum. Projektet startede tilbage i 2003 og det er blevet til 3 studiealbums sidenhen. Jeg må være ærlig og sige, at det dog først var da bandet udgav deres nyeste album The Forest Seasons i 2017, at jeg for alvor fik øjnene op for Wintersun. Jeg har siden brugt tid på at lytte deres to andre skiver igennem, og ser nu frem til at opleve dette band folde sig ud live. Spændende kunne det være, hvis de valgte at fremføre alle årstiderne fra det nye album. Tidsmæssigt ville det passe meget godt, da bandet er blevet tildelt en time på scenen denne lørdag.

Jeg ser i hvert fald frem til at skulle opleve Wintersun for første gang, og er sikker på, at det er en dark horse med henblik på bedste koncertoplevelse på dette års Wacken Open Air.

Ser frem til at høre:  “Awaken from the Dark Slumber” (The Forest Seasons), “The Forest That Weeps” (The Forest Seasons) ogLoneliness” (The Forest Seasons)

Nr. 2

Band: Epica
Scene: Faster
Tidspunkt: fredag kl. 15.45

Epica, det hollandske symfoniske metalband, som blev dannet af vokalist Mark Jansen, efter han forlod After Forever tilbage i 2002. Bandet har gennem de sidste 16 år udgivet 7 studie albums og især The Quantum Enigma fra 2014 var i særklasse. Jeg har haft fornøjelsen af at se Epica live en enkelt gang tidligere, og det var på Copenhell 2016. Dengang var jeg ikke tilfreds med lyden, og det er et must, når man skal nyde Epica folde sig helt ud. Jeg har et stort håb om, at vi får en del sange fra deres første to albums, men med en spilletid på en time på Faster-scenen, så bliver det nok begrænset, hvad der kan nås. Skulle jeg udvælge et par numre, så blev det "The Phantom Agony" og "Consign to Oblivion". Sidstnævnte er nok et sikkert valg, da Epica næsten altid runder deres koncerter af med dette fantastiske nummer. Jeg ser i hvert fald frem til at blive tryllebundet af Simone Simons' smukke vokal.

Ser frem til at høre:  “Consign to Oblivion” (Consign to Oblivion), “The Phantom Agony” (The Phantom Agony) ogCry for the Moon” (The Phantom Agony)

Nr. 1

Band: Gojira
Scene: Faster
Tidspunkt: lørdag kl. 17.00

Franske Gojira er toppen af den tekniske dødsmetal-scene, og når de franske mestre folder sig ud, så bliver det sjældent en dårlig oplevelse. Musikerne er så teknisk dygtige og deres musik egner sig så godt til en live koncert, at man aldrig går skuffet fra en Gojira koncert. Jeg har selv oplevet Gojira live 7 gange tidligere, og hver gang har været en kæmpe oplevelse. Denne gang håber jeg de vælger at spille lidt mere fra deres ældre albums, og især skiven From Mars to Sirius håber jeg, de vælger en del numre fra. Bandet har fået 75 minutter at spille i, og selvom jeg personligt helst havde set dem spille på Louder- eller Harder-scenen, så skal de nok trykke bunden ud af Wacken denne lørdag. Spiller Gojira op til deres bedste, så kan dette meget vel blive den bedste livekoncert, der er at finde på dette års Wacken Open Air.

Ser frem til at høre: ”Flying Whales” (From Mars to Sirius), ”Ocean Planet” (From Mars to Sirius) ogThe Gift of Guilt” (L'Enfant Sauvage)

 

Tilføj kommentar