TOP 3 - Peter Locher

Peter

TOP 3 internationale og danske udgivelser i 2017 - Ifølge skribent Peter Locher

INTERNATIONALE

Die Apokalyptischen Reiter – Der Rote Reiter
Bandet har længe været anerkendt i den tyske metalscene, men 2017s Der Rote Reiter trækker den progressive melodeath-gruppe op på et nyt niveau. Pladen samler de fedeste teknikker, som vores sydlige nabo har at byde på og blander dem sammen med masser af fede stemningsskift og breakdowns i sangene. Et album, der viser, at det engelske sprog ikke er et krav for at lave metal i verdensklasse.

Ayreon – The Source
Jeg startede 2017 uden kendskab til Arjen Lucassens projekt, Ayreon. Da jeg i forbindelse med et interview lyttede til hans gamle albums, var jeg lidt skeptisk overfor de mærkelige sangerkombinationer, så da The Source udkom i april tog den mig med storm. Albummet er et mix af tidens bedste prog-sangere og efter nogle gennemlytninger gav deres roller i albummets apokalyptiske historie pludselig mening. For mig årets mest langtidsholdbare album.

Accept – The Rise Of Chaos
Det er fascinerende, hvordan 80’er bands som Accept og Pretty Maids har formået at genopfinde sig selv i 2010’ernes metalverden. The Rise Of Chaos ramte igen plet med en masse aktuelle sange, der både har den tidlige metals autentiske vildskab og den moderne metals fede lydproduktion at byde på - højaktuel musik til en verden, der på en gang er mere ordnet og mere kaotisk end nogensinde før.

DANSKE

Defecto – Nemesis
Det ulmer i den danske metalscene, der for tiden præsenterer mange nye håb. Defecto er et af disse, der i årets løb har varmet op for både Metallica og Rammstein. Efterårets plade fra bandet var derfor spændt ventet, og er da også endt i et lækkert resultat. En mere målrettet og stålsat udgave af bandet, men samtidig rækker sangene i mange retninger. Bag ved mainstream-singlerne folder hele lydspektret sig ud fra et af Danmarks teknisk dygtigste bands, Defecto.

Billy Boy In Poison – Invoker
Et album jeg ikke vidste, at jeg manglede, før jeg hørte det. Billy Boy In Poison indtager pladsen som Danmarks svar på Gojira med deres kranieknusende, melodiske dræbernumre. Pladen springer rundt mellem fine melodier, brutale blastbeats og groovede riffs på en meget tight indspilning. Pladen fortjener mange flere lyt end den har. Måske ligger forklaringen i det knapt så mundrette bandnavn.

Anubis Gate – Covered In Black
Covered In Black er et album, der rækker udover vores lille kongeriges grænser. Anubis Gate har ikke været så omtalte i den danske presse som andre danske heavygrupper. Musikken på den nye plade er dog helt værdig til en top-3-placering. Progmetallen har genindtaget spotlyset på den internationale scene, hvor Anubis Gate placerer sig midt i den innovative bølge med Covered In Black.

Tilføj kommentar