Dark Mental Festival er klar med de første 10 navne

Dark Mental Festival Dark Mental Festival

De første 10 bands til næste års Dark Mental Festival er bekræftet, og der er lidt for enhver smag. Fra goth, over rock til ekstrem metal på festivallen der løber af stablen den 21-23. april på Kraftwerket i Valby.

Dark Mental Festival er 100% non-profit og har til formål at støtte de talentfulde upcoming metal- og rockbands, der brænder for metal-genren. Selvom fokus er på det skandinaviske vækstlag indenfor metal, vil der også være forskellige musikrelaterede aktiviteter og workshops, som man løbende kan holde sig orienteret om på Dark Mental Festivals Facebook side

Foreløbigt line-up 2016:

Abscission (DK)

Ekstremmetal bandet kender du måske allerede fra deres deltagelse i Wacken Open Air Metal Battle 2015, hvor de høstede rosende anmeldelser. Blandingen af black, døds- og progressiv metal gør Abscission svære at definere, men med flænsende riffs, skæve rytmer og voldsom tyngde, er man altid garanteret en hårdtslående koncert.

Genfærd (DK)

Opstået direkte fra black metallens rødder, strøg Genfærd ind på den danske metalscene, hvor de startede hårdt ud med en debutkoncert som support for selveste Solbrud på Beta i februar. Den koncert fik de ros for, og blot 4 måneder senere kunne man opleve dem på årets Copenhell, hvor de spillede på den nye scene Copenhate. Musikalsk minder bandet lidt om Marduk.

Valkyrja (SE)

Valkyrja behøver næppe nogen nærmere introduktion. De svenske black metal legender har turneret i det meste af verden og har ikke været i Danmark siden de besøgte Pumpehuset i selskab med blandt andre Marduk og Grave tilbage i 2013. Nu er de tilbage på dansk grund til Dark Mental Festival, hvor Valkyrjas sorte musikunivers byder på ubarmhjertig og blasfemisk black metal.

Cruelty's Heart (DK)

Storladne melodier møder skrabet black metal og historisk atmosfære. Det er den mest passende beskrivelse på black/pagan metal bandet Cruelty's Heart, hvis tekstunivers er bygget op om anglosaksisk historie. Bandet trækker inspiration fra mange forskellige genrer, men kan bedst sammenlignes med navne som Amon Amarth, Windír og Burzum.

Beyond The 9th (DK)

Beyond The 9th spiller melodisk metal og har en masse større koncerter bag sig, så det bliver en speciel koncert til Dark Mental Festival, hvor bandet kan opleves i mere intime rammer. Bandet har en bred musikalsk appel med en blanding af clean vokal, scream og thrashet, små-progressiv metal.

De fire bandmedlemmer er alle erfarne musikere, så forvent en energisk koncert med masser af lækre guitarsoloer.

Eciton (DK)

Der er brutal dødsmetal for alle pengene, når Eciton indtager scenen på Dark Mental Festival. Bandet har masser af erfaring bag sig, og det kan man tydeligt høre, når de folder sig ud med ren, rå dødsmetal, blandet med teknisk komplicerede riffs.

Dark (SE)

Fra Sveriges mørkeste afkroge, kommer goth rock bandet, Dark, til Danmark for at sprede deres dæmoniske tekster og gotiske rock for det danske publikum. Trioen har musikalsk erfaring fra tidligere bands, blandt andet hardrock og dødsmetal, men mødtes så i treenighed om Dark i 2012, og bandet gik op i en højere enhed. Vokalen er mørk og dyb, teksterne melankolske og musikken melodisk.

Ironguard (DK)

Power metal har ikke den store scene i Danmark, men det skal Ironguard nok få lavet om på. Fredericia-bandet spiller en blanding af heavy og power metal, med storslået lyd, en skarp vokal og tekster om en anden tid, hvor heltemodige krigere og jomfruelige ungmøer var dagligdags kost.

Caro (DK)

Hvis man er svært glad for headbanging og moshpits, er det et must at tjekke thrash/dødsmetallerne Caro ud. Med inspiration fra blandt andre mægtige Kreator, Lamb of God og Hatesphere, kan slutresultatet kun blive imponerende brutalt. Caro er specialister i at spille live og er kendte for at splitte salen ad, når de headbanger sig hele vejen igennem deres koncerter.

Dirt Forge (DK)

Dirt Forge spiller nederdrægtig og tung sludge metal, og selvom det går langsomt, keder man sig aldrig i selskab med københavner-trioen. Deres stemningsfyldte liveshows har allerede skaffet dem supportjobs for blandt andre mægtige Monolord og Crowbar. Med andre ord; man vil ikke misse Dirt Forge, hvis man er til god, tung doom/sludge metal.