Dizzy Mizz Lizzy
Photos by Emilie Dybdal

Skovrock 2018

Skovdalen, Aalborg

Officiel vurdering: 8/10

Skovrock er efterhånden en fasttømret tradition i Aalborg. Hvert år lægger en række musikere vejen forbi, og i år var vi så heldige at have Dizzy Mizz Lizzy på plakaten.

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy

Tim, Martin og Søren. Det lyder ikke af meget, men når de tre venner smelter sammen til Dizzy Mizz Lizzy, sker der noget helt særligt. Bandet har været med til at forme lyden af dansk rock i mere end 20 år, og trods lange pauser er de stadigvæk i topform. Dét har de bevist med det glimrende comeback-album Forward in Reverse samt utallige koncerter landet over. 

Denne aften var det blevet Aalborgs tur til at få et stykke med Dizzy – og det var der mange, der var klar til. Klokken 22 begyndte det at buldre fra højtalerne, og de tusindvis af publikummer blev badet i et rødt lys fra de kæmpemæssige skærme oppe på scenen. Kort efter gjorde trioen sin entré, og tonerne af den instrumentale ”Mindgasm” fyldte Skovdalen. Bandet spillede utroligt tight, lyden var forbavsende god, og publikum hujede løs. Nummeret blev efterfulgt af de energiske ”Waterline” og ”Barbedwired Baby’s Dream”, hvor vi endelig fik lov at høre Tim Christensens formidable sangstemme. Vokalen var placeret rigtig godt i livemikset og nem at høre – i modsætning til hvad vi oplevede under aftenens forrige band.

Festen fortsatte med et par af de nyere numre, og selvom vejrudsigten sagde 13 grader og jævn vind, fik vi hurtigt varmen. Især blev der tændt op under folket, da trioen satte gang i nyklassikeren ”Brainless”. Den groovy rytme fik folk til at danse, og store dele af dalen sang med på det melodiske omkvæd. På scenen var der også stor glæde at spore, og de tre venner sendte smilende blikke til hinanden.

Selvom bandet tydeligvis nyder at spille live, er de forholdsvis stationære på en scene – og det er ganske ok. Dizzy er i sig selv ikke et særligt underholdende band; det er musikken, håndværket og nørkleriet, der driver værket. Det så vi også denne aften, hvor tre store skærme udgjorde sceneshowet, og Tim Christensen kun gik tværs over scenen én enkelt gang. Trods den forsigtige fremtræden virkede hr. Christensen vældig oplagt. Han takkede publikum flere gange og fyrede også et par fine jokes af sted. Under præsentationen af ”Rotator” kom han pludselig i tvivl, om publikum på forreste række overhovedet var født i 1996, og før den spritnye ”In the Blood” måtte han blankt erkende, at ”ja, vi er et langsomt band. Det tog os tyve år at lave album nummer tre!”. Publikum kvitterede med højlydt latter, og Dizzy lovede, at album nummer fire er lige på trapperne.

Bandets nyere materiale fungerede godt, men det var tydeligt, at folk var kommet for at høre de gamle klassikere. ”Love is a Loser’s Game” satte gang i massiv fællessang, og ”11:07 PM”, ”Glory” samt ”Silverflame” var blandt aftenens højdepunkter. Kun stedvis dalede intensiteten, og ”67 Seas in Your Eyes” blev delvis spoleret af en flere minutter lang instrumental outro – det er virkelig ikke nødvendigt!

Efter cirka 70 minutter fik vi ekstranummeret ”I Would If I Could But I Can’t”, og Dizzy Mizz Lizzy viste endnu en gang, hvorfor de er blandt Danmarks absolut bedste rockbands. Leveringen sad lige i skabet, og publikum var ellevilde. Tak for i aften.

Sætliste
Mindgasm
Waterline
Barbedwired Baby’s Dream
Forward in Reverse
Brainless
Rotator
67 Seas in Your Eyes
Love is a Loser’s Game
11:07 PM
In the Blood
Glory
Silverflame

Ekstranummer
I Would If I Could But I Can’t

8/10

Se det fulde billedgalleri her.

Tilføj kommentar