Coheed And Cambria

Amager Bio, København S

COHEED AND CAMBRIA

Support

Siamese Fighting Fish

Udført af Ougaard

En onsdag med dejligt vejr gik turen mod et af Københavns bedste spillesteder Amager Bio, hvor Coheed & Cambria skulle give koncert. En koncert som igen gav anledning til at overveje, hvad det er, man går til koncerter for.

SIAMESE FIGHTING FISH

Opvarmningen denne aften skulle Siamese Fighting Fish stå for. Bandet var fuldstændig ukendt for mig. Jeg havde dog nået at sætte mig ind i, at der tale om et københavnsk rockband. Således uden nogle former for forventninger betragtede jeg de seks medlemmer gå på scenen på en befriende uimponeret, men alligevel ydmyg facon.

Musikken begyndte, og sikke en energi der blev spillet med! Man fornemmede, at bandet gerne ville spille, og der blev ydet en brav indsats for at få gang i de ikke voldsomt mange fremmødte. Alle spillede med humør og gjorde deres for koncerten og for publikum. Alligevel synes jeg, at rytmesektionen fortjener at blive fremhævet: Hold da op et drive! Aftenens højdepunkt var den anden sang, som vist var "A Liar Cried Wolf". Settet fungerede generelt godt. Dog var sidste nummer et noget hurtigere og tungere nummer. Det skulle jeg vel sætte pris på, men jeg synes, at energien lidt forsvandt. Egentlig ikke en afslutning, der ydede koncerten retfærdighed.

Jeg ved ikke, hvad jeg synes, om Siamese Fighting Fish’ musik, men fremførelsen var præcis dét, man efterspurgte en onsdag aften – og en god påmindelse om, hvorfor man altid bør komme i tid til at se opvarmningen.

8/10

COHEED AND CAMBRIA

Coheed & Cambria gik på lidt før annonceret. Der var nu kommet noget mere publikum, men der var god plads til de i øvrigt ganske engagerede fans. (Jeg hørte, at der skulle have været solgt ca. 400 billetter.)

Jeg var noget spændt på, hvordan Coheed & Cambrias tekniske rock og særlige univers ville fungere live.

Publikumskontakt var der nærmest ingen af. Det er der ikke i sig noget galt i, men det stod i nærmest skærende kontrast til opvarmningen. I store træk kan man heller ikke tale om nogen særlig energisk fremførelse eller sceneshow. Sine steder bevægede bandet sig da lidt rundt, men fra min position virkede det ærlig talt næsten, som om at det var, når de kom i tanker om det, og ikke udtryk for en naturlig lyst.

Dertil kan man med en vis ret sige, at Coheed & Cambrias musik måske er mere egnet til "blot" at blive fremført. Der er bestemt bands, hvor det fungerer rigtig fornuftigt. Og musikken blev fremført rigtig godt. Det var en fornøjelse at høre Coheed & Cambria spille, og det klædte musikken, at der kom lidt mere hårdhed i det. Navnlig "Afterman", "In Keeping Secrets of Silent Earth: 3" og "Welcome Home" var intet mindre end fantastiske denne aften.

Men så var der jo det med Coheed & Cambrias univers, der unægtelig er meget specielt. Det skulle så inkorporeres i musikken med nogle ganske lange sci-fi mellemspil. Jeg respekterer, at man forsøger at sætte en stemningsmæssig ramme, men det dér fungerede ikke for mig.

Tilbage står en aften, hvor man kunne nyde kompetente musikere spille god musik, men set over et hele tilføjede fremførelsen ikke dét ekstra, som kunne løfte musikken. At koncerten så kun varede fem kvarter gjorde det ærlig talt ikke bedre.

6/10

Setlist:

1. No World for Tomorrow
2. A Favor House Atlantic
3. Goodnight, Fair Lady
4. Key Entity Extraction V: Sentry The Defiant
5. Key Entity Extraction III: Vic the Butcher
6. Key Entity Extraction IV: Evagria the Faithful
7. The Afterman
8. Here We Are Juggernaut
9. Dark Side of Me
10. In Keeping Secrets of Silent Earth: 3
Ekstra
11. Key Entity Extraction I: Domino the Destitute
12. Welcome Home