Vinylbanner
Avatar by Claus Ljørring
Avatar by Claus Ljørring · Se flere billeder i galleriet

Avatar

Pumpehuset, København V

En kold tirsdag aften i december drog jeg mod København for at opleve det svenske melodiske dødsmetalband Avatar. Bandet skulle give koncert præcist to år efter, de sidste gang var på besøg i vores lille kongerige. Sidste gang var det Beta, der lagde spillested til, men denne gang var det den lille sal i Pumpehuset, der havde åbnet dørene for Avatar.

Avatar by Claus Ljørring

Smells Like a Freakshow

Ja, det er måske titlen på en Avatar-sang, men i den grad også den oplevelse, man gik hjem med efter dagens koncert. Ikke at det skal forstås som noget negativt, for dagens koncert var på alle måder en fantastisk oplevelse, både visuelt og auditivt.

Bandet gik på scenen til en næsten helt fyldt sal, og allerede fra start var man ikke i tvivl om, at Avatar var kommet til Danmark for at levere varen, og det må man sige, at de formåede hele koncerten igennem. Anført af en yderst oplagt forsanger, Johannes Eckerström, fik det fremmødte publikum en meget blandet forestilling, hvor musik, teater og horrorshow gik hånd i hånd. Bandet formår i den grad at mixe disse tre ting, og selvom det kun var blevet placeret på den lille scene i Pumpehuset, hvor der næsten ingen plads var, så fik vi alligevel et lille freakshow fra de svenske gutter.

Publikum var i den grad tændte denne aften, og det var dejligt at se en kollektiv headbanging under flere af numrene – ja, selvom det var sparsomt med plads, blev der også forsøgt med stagedive og crowdsurfing denne aften.

Avatar spillede godt og vel i 90 minutter og blandede deres numre fornuftigt, så man ikke stod med følelsen af, at man kun skulle igennem det nyeste materiale. Dog undrer det mig, at de valgte at spille deres helt store numre i form af "Hail the Apocalypse" og "Bloody Angel" meget tidligt i koncerten.

Jeg er ikke så begejstret for deres nyeste album, Feathers & Flesh, men jeg må sige, at det meste fra denne skive fungerer rigtig godt i et liveshow. Dog var det mest numre fra det forrige album, Hail the Apocalypse, der stjal billedet denne aften, og især nummeret "Vultures Fly" var i særklasse.

Da Avatar sluttede af efter det obligatoriske ekstranummer, var en fed koncertaften slut. Avatar bliver bedre og bedre for hver gang, jeg oplever dem live, men de fortjener at spille på et lidt større sted end den lille scene i Pumpehuset – et sted, hvor deres cirkus-show kan folde sig ud, for bandet har rigtig meget at byde på, hvis det får lov til det.

9/10

Kommentarer (1)

Martin Gjelstrup

Ville ønske de kom til

Ville ønske de kom til Copenhell i år og gav den gas...

Tilføj kommentar