Taking Flight præsenterer ny single

Taking Flight - We Are Taking Flight - We Are

DETEKTOREN: Er du til rock’n’roll med skarp attitude, bør du nok holde øje med Taking Flight. Det danske band er netop nu klar med singlen ”We Are” – hør den her, hvor bandet også fortæller om tankerne bag.

Der sidder måske et par stykker derude, som endnu ikke ved, hvem Taking Flight er. Vil I kort præsentere jer selv og måske også fortælle, hvordan bandet opstod?
Vi er Taking Flight, et hardrockband fra Hillerød. Vi startede som tre unge fyre (Marcel, Anders og Lukas) fra et tidligere band, som efter bruddet fandt sammen for at spille noget hård rock. Efter det gik der ikke lang tid, før vi fandt vores fantastiske forsanger, Charlotte, som Lukas tilfældigvis havde mødt et år tidligere efter en bytur med sin roommate fra efterskolen. Efter en masse koncerter og to udgivelser (singlen ”Home Again” og ep’en Light it Up) kom vores anden guitarist, Marco, med i mixet.

I ep-debuterede sidste år med netop Light it Up, og nu er I klar med singlen ”We Are”. Kan I sætte lidt ord på, hvad den sang handler om eller betyder for jer?
”We Are” handler særligt om at fejre individualiteten, og at det er okay at leve det liv, man ønsker, i alle livets facetter. Man må gerne tegne lidt uden for stregerne og være en original, så længe man er glad for, hvem man er. Dertil er det unægteligt en sang, der sætter bajer og fester i førersædet. I en verden, der er gået i stå på grund af en verdensomspændende pandemi, er der brug for at tænke tilbage på de gode tider og forberede sig til de bedre – nu med ”We Are” som soundtrack.

Hvordan er ”We Are” blevet til – var der én i bandet, som fik en god idé, eller var det i højere grad en kollektiv proces?
Al sangskrivning i bandet foregår kollaborativt. Processen starter ved, at vi har en form for riff, hvad enten det er på bas, guitar eller vokal. Herefter jammer vi, indtil vi har et fuldt nummer, hvor alle i bandet kommer med input til de forskellige dele af musikken. Vi føler, der opstår en vis ærlighed, når alle i bandet er del i processen, samtidig tilføjer det helhed til musikken. Det har været en holdning delt af hele bandet, siden vi startede med at spille sammen. 

Er der noget, I bevidst har gjort anderledes eller fokuseret mere på nu, end I gjorde på jeres ep?
Efter Light it Up fik vi en masse positiv feedback, som vi uden tvivl tog med videre, da vi startede med at arbejde på ”We Are”. I denne omgang har vi haft lydkvaliteten i fokus, da vi virkelig ønsker at overføre den energi, vi har, når vi spiller livekoncerter, til vores indspilninger. Vi er stadig rimelig nye med hensyn til at lave indspilninger, så det er en læringsproces.

Som man kan høre nedenfor, er ”We Are” et solidt skud rock’n’roll med skarp attitude og bluesy islæt. Hvilke bands eller artister er I særligt inspireret af – og kan man høre det i ”We Are”?
Der er en bred vifte af fantastiske kunstnere, som vi alle er glade for. Men vi er samtidig fem meget forskellige musikere og lytter til utrolig meget forskelligt, hvilket spænder fra punk og metal til pop og rap. Det er dog svært at komme udenom, at specielt de gode gamle klassikere har gjort sine indtryk på singlen.

Hvad håber I, at folk får ud af at lytte til ”We Are”?
Gå ud og hav en fest! Danmark er så småt ved at åbne, solen gør sig til kende. Kom ud og nyd det. 

Hvad er næste skridt for Taking Flight?
Vi skal da overtage verden! … I hvert fald i det lange løb. Indtil da står den på koncerter, råben i kor og at drikke os under bordet. Måske kommer der et nummer mere senere på året – det må tiden vise.

Med de ord er festen skudt i gang – kære læser, lyt til den spritnye single ”We Are” lige her eller nedenfor.

Tilføj kommentar