Springtime Slaughter: Baest

Baest

Som optakt til Springtime Slaughter 2018 har vi taget en snak med de fire bands. Vi snakker selvfølgelig om arrangementet, men også om den danske metalscene, og hvad man kan forvente af bandenes optræden.

Dansk metal har igennem de sidste par år oplevet en solid fremgang. Årets Springtime Slaughter er et godt bevis på dette. Hvordan oplever I fremgangen i dansk metal?
Der er et godt momentum for dansk metal lige p.t. Vi oplever en spiring af en masse nye bands, som har stort potentiale.
Danske metalbands tager stille og roligt til udlandet til spændende arrangementer for at udvikle aftaler på tværs af landegrænser. Det er mega sundt og motiverende for en undergrundsscene. 

Er der nogle bands, som I har lagt mere mærke til, eller som har gjort sig mere bemærket, igennem de sidste par år? Og hvorfor?
Vi har særligt lagt mærke til Slægt, der har spillet nogle seje tours i udlandet. Møl og CABAL har også lavet internationale pladekontrakter – det er fedt og ambitiøst. Det giver os blod på tanden til selv at lægge en masse arbejde, så vi også kan komme ud over stepperne.

Skulle I pege på danske bands, som er de bedste indenfor dødsmetal, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Dawn of Demise og Illdisposed vil altid være chefer indenfor dansk dødsmetal. DoD har lavet en af de fedeste debutplader indenfor dødsmetal i dansk historie; Illdisposed holder stadig fanen højt og turnerer en masse. Vi har heldigvis fået lov til at dele scene med begge bands! Vi ville ønske, at vi havde nået at spille med Konkhra og By The Patient – de er absolut bands, man fortsat bør lytte til.

Hvis man ser på dansk dødsmetal med internationale øjne, hvordan mener I så, niveauet er? Står vi distancen? 
De sidste ti år er der ikke sket det store på den danske dødsmetalscene, men det mener vi, at vi selv er med til at ændre på nu. 2018 kommer til at byde på mange store annonceringer fra vores side, som absolut vidner om, at vi står distancen indenfor internationale krav.

Hvordan mener I, at I som band bidrager positivt til den danske metalscene? Hvad gør jer unikke?
Vi har sat et meget højt liveniveau samt en ambitiøs branchemålsætning. De ting gør, at vi har et anderledes take på at være metalband i Danmark anno 2018. Vi kan også se, at vi har været med til at inspirere mange bands i forhold til, hvordan man kommunikerer med sit publikum, både på og af scenen. Det er fedt at se, at nye bands tager samtalen med publikum seriøst!

I forhold til trængsel på scenen har vi skilt os ud ved at være meget aktive på scenen, og vi har sat en høj standard for en BAEST-koncert. Vi fokuserer på festen og glæden ved at være til en koncert.

Når man oplever jer live, hvad kan man så med garanti forvente?
BAEST.

Hvis I skulle pege på fire bands, som skulle på scenen til næste års Springtime Slaughter, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Crocell, Wayward Dawn, Fordærv og Morild.

Tilføj kommentar