Sear Bliss

Sear Bliss

Heavymetal.dk har taget sig en snak med ungarske Sear Bliss, der i januar var aktuelle med deres syvende album Eternal Recurrence, som blev anmeldt her på siden til topkarakter. Læs med her:

Sear Bliss

Interview

Først og fremmest tillykke med udgivelsen af jeres album Eternal Recurrence – det har været en fornøjelse at høre det.

Tak skal du ha’. Det har været en stor lettelse at få færdiggjort det her nye album, eftersom det højst sandsynligt var det vanskeligste album vi har lavet til dato. Ikke kun fordi det var udfordrende rent musikalsk, men også fordi vi rent åndeligt havde en hård periode både før og under indspilningerne.

Vil du lige kort introducere bandet?

Altså Wikipedia giver nok et klarere billede af bandets historie end min gamle, dårlige hukommelse, haha. De grundlæggende facts er, at vi nu har eksisteret i 19 år og har udgivet syv albums og nogle få øvrige udgivelser. Bandets varemærke (det er i hvert fald hvad alle andre siger) siden begyndelsen, er vores brug af blæseinstrumenter foruden de grundlæggende instrumenter. Vores musikalske rødder befinder sig et sted mellem black, doom og eksperimenterende musik. Jeg vil ikke kede læserne – dem der vil vide mere om Sear Bliss kan finde alle informationer på internettet.

Hvordan er Eternal Recurrence blevet modtaget?

Eftersom det her er et totalt anderledes og usædvanligt album i forhold til dets forgængere, vidste vi at reaktionerne ville være blandede og at det ville dele vandene hos vores lyttere. Alt i alt er det blevet modtaget godt, men mest blandt dem som er åbne for ukonventionelle musikalske oplevelser.

Eternal Recurrence er mere melodisk og eksperimenterende end jeres forrige udgivelser. Var det meningen, eller endte det bare med at blive på den måde?

Vi havde ingen intentioner i forhold til at definere en bestemt retning, da vi lavede det her album. Vi prøvede bare, som altid, at udtrykke de følelser vi havde i øjeblikket. På den anden side ville vi gerne lyde en smule anderledes nu, og derfor virker disse sange måske mere eksperimenterende. Men vi har aldrig gentaget os selv, og alle vores albums adskiller sig fra hinanden på en eller anden måde. Du ved, bandet er næsten 20 år gammelt, i mellemtiden vokser man, man kan forandre sig og man får mere erfaring, så efter min mening er det du kan høre på Eternal Recurrence blot en naturlig fremgang.

Hvad er jeres tanker bag albummet?

Det er et ekstremt dybt og følelsesladet album. Vores omgivelser og personlige erfaringer har aldrig haft så stor en indflydelse på os før. Nogle af sangene har virkelig smertefulde betydninger. Jeg tror at man kan høre sangenes tyngde, og jeg ved at det ikke er et nemt album at lytte til og nogle af følelserne på det er ikke behagelige, men for os hjalp det at frigøre de her følelser, da vi skrev sangene.

Er der nogen af sangene på Eternal Recurrence der betyder mere for jer end andre?

Well, det er svært at afgøre, for Eternal Recurrence betyder rigtig meget for mig som helhed, så jeg kan ikke bare udvælge en sang. Så jeg vil sige at ikke en sang, men selve albummet betyder mere for mig end de andre albums, fordi det her er mere personligt og det er mig selv der har skrevet og udført størstedelen af det. Der ligger en utrolig mængde arbejde bag det, og jeg er stolt af resultatet.

Hvilken slags musik lytter I selv til, og hvilke bands har inspireret jer gennem årene?

Well, jeg lytter til en masse forskellig musik, men fælles for det hele er, at det er mørkt. Det der betyder noget for mig er atmosfæren og musikkens aura, uanset stilen. Selvfølgelig hører jeg en masse metal, mest det gamle, og her på det seneste har jeg også lyttet meget til eksperimenterende musik. Mht. inspiration kan jeg ikke nævne ét eller flere specifikke bands fordi jeg, som jeg nævnte, lytter til et meget bredt musikalsk spektrum. De påvirker helt sikkert den musik jeg laver på en eller anden måde, men jeg har altid prøvet at undgå at kopiere andre bands.

Hvor finder I ellers inspiration?

Den inspiration vi får fra vores liv har en meget større indflydelse på os end den musik vi lytter til. Som jeg har nævnt, er vi denne gang dybt påvirkede af vores personlige oplevelser, og mange af de ting som er sket i vores liv de sidste par år, har været en stor inspiration for os.

I var meget unge, da I dannede Sear Bliss – havde I nogensinde troet at bandet skulle nå så langt?

Jeg var meget ivrig da jeg dannede bandet, og jeg vidste at jeg skulle spille musik så lang tid som muligt. Jeg havde ingen forventninger. Jeg ville bare spille den musik, jeg kunne lide. Grunden til at vi stadig er her efter så lang tid er sandsynligvis på grund af min entusiasme og udholdenhed.

Hvilken ’rolle’ har hvert medlem i bandet?

Vi har helt forskellige personligheder i bandet, men det bedste ved det line-up vi har nu, er at vi har kendt hinanden i mere end 20 år (med undtagelse af vores trompetspiller) og at vi er venner. Ligeledes har vi den samme musikalske baggrund. Hver af os har vores egen rolle, og vi respekterer hinanden.

Hvad har været jeres største succes indtil videre?

Vores første succes var, at vi var det første ungarske metalband, der fik udgivet vores album internationalt. Det album fik virkelig god respons. Det blev udgivet på det rette tidspunkt. Det blev udvalgt til "Månedens CD" i det hollandske magasin Aardschok, hvilken er en anden stor succes. Vi har også haft nogle succesfulde live-optrædener, fx til Party San i Tyskland foran et kæmpe publikum. Den største succes for mig personligt er dog udgivelsen af dette album, eftersom der ligger så stort et arbejde bag det, og jeg tror at dette rent musikalsk er det bedste vi endnu har lavet.

Hvad er jeres planer for fremtiden?

Vi skal optræde nogle gange på forskellige festivaller i Ungarn, Tyskland og Østrig i de kommende måneder, og så har vi en headliner Europa-turné i efteråret. Det ser vi frem til. Derudover vil vi fejre Sear Bliss’ 20 års jubilæum i 2013. Jeg vil ikke til at afsløre detaljer nu, men I kan godt forvente noget specielt.

Kan vi se frem til koncerter her i Danmark?

Den turné jeg nævnte når ikke til Danmark, men jeg håber virkelig at vi endelig kan komme til at spille derovre i den nærmeste fremtid. Det ville være stort. Lad os håbe det vil ske.

Har I en sidste kommentar til heavymetal.dk’s læsere?

Tak for at have læst mine ord. Lad mig anbefale Eternal Recurrence til alle, der er åbne for noget utraditionelt, både musikalsk og åndeligt. Dette album er en foruroligende rejse helt ned i selve sjælens dybder.

Tilføj kommentar