Legion Of The Damned

Legion Of The Damned

Da Legion Of The Damned, sammen med Sepultura, Flotsam & Jetsam og Mortillery, gæstede Tobakken i Esbjerg den 11.02., fik heavymetal.dk's udsendte mulighed for at få en lille sludder med bandets frontfigur og forsanger, Maurice Swinkels.

Det blev til en rigtig hyggelig snak om bandets aktuelle album, Ravenous Plague og om bandets fortid og fremtid – Fortalt af en meget åben og yderst snakkesalig Maurice.

Ravenous Plague udkom for ca. 5 uger siden, og Andy Classen var tilbage som producer, efter at i i 2011 brugte Peter Tägtgren som producer på albummet Descent Into Chaos. Ændrede dét, at i arbejdede med Tägtgren i 2011, jeres arbejde med Classen på Ravenous Plague?

Albummet, Descent Into Chaos, som vi indspillede med Peter Tägtgren i 2011 gav nogen negativ respons. Jeg mener ikke, at det havde noget med Tägtgren's lyd at gøre, men med dén lyd vi har skabt med Legion Of The Damned helt fra starten af. Vi har arbejdet sammen med Andy Classen på stort set alle de tidligere albums, og skiftede så producer på Descent Into Chaos, hvilket udløste reaktioner fra vore fans, som "Det lyder ikke som Legion", "Det lyder for kommercielt" osv... Jeg ved stadig ikke hvorfor? Jeg kan godt lide albummet!
Men det var nu ikke grunden til at vi gik tilbage til Andy Classen… Vi har vores nye guitarist, Twan Van Geel. Efter at have været i studiet med Tägtgren i 2011, snakkede vi om at vi også kunne indspille derhjemme og sende materialet til en producer, som så kunne mixe det – Det var den første idé vi havde, fordi vi så kunne blive derhjemme, hvor vi havde mulighed for at indspille hos en af vore venner i området hvor vi bor, og tage det stille og roligt – Vi havde mere tid, kunne tage hjem og slappe af ind imellem. Men så fik vi ny guitarist, og besluttede at det var bedre med "familiære omgivelser" og en producer, der virkelig kender bandet ud og ind. Det var hovedsageligt grunden til at vi gik tilbage til Andy Classen. Han kender os, og Ravenous Plague var et meget vigtigt album for os pga. den nye guitarist, så vi blev enige om at vælge en producer der har kendt os i mange mange år.
Folk tror at vi gik tilbage, fordi vi fik negativ respons da vi brugte Peter Tägtgren, og derfor valgte Classen igen, men sådan var det ikke!

Jeg kan rigtig godt lige lyden på albummet. Gik i efter en mere finpudset lyd, eller var det bare sådan det endte ud?

Ja! Lyden passer til The Damned, og som jeg nævnte – Classen kender os, og han skabte Legion lyden, og det er dén vore fans kan lide.

Jeg synes at lyden på hvert enkelt instrument er mere klar, og bemærker det især på trommerne?

Ja, det er rigtigt. Med Peter blev instrumenterne indspillet i et stort rum, hvor man hører ALT. Men hos Andy bliver de indspillet i et meget lille rum, hvor f.eks. lyden på trommerne er mere kompakt. Derfor valgte vi Peter dengang, for at lyden skulle være mere ren.
Igen – jeg ved ikke hvorfor folk brokkede sig over lyden på indspilningerne hos Peter og mente at lyden ikke passer til Legion, men fans er dedikerede og de lader f.eks. være med at købe et album hvis ikke de synes om coveret. Det er en ting, jeg ikke forstår – hvis ikke lige det falder i deres smag, køber de det bare ikke.

Ravenous Plague er det første studiealbum, hvor Twan spiller guitar. Påvirker hans medvirken albummet i forhold til tidligere udgivelser?

Egentlig ikke – selvfølgelig spiller han anderledes end vores tidligere guitarist, men lyden kommer definitivt fra Andy – Så lydmæssigt har det ingen forskel gjort.

Er der nogen/noget der har inspireret jer i forhold til albummet?

Det er svært at tale om inspirationer, da jeg har haft gang I bandet I 23 år. I starten nævner man bands, der inspirerer én, som f.eks. Slayer – Men efter 20 år – Selvfølgelig kan man nævne Slayer igen, men efterhånden laver man sin egen musik. Derhjemme lytter jeg faktisk næppe til metal – Jeg arbejder meget, jeg har gang i Legion, jeg laver mange musikvideoer inden for metal, så jeg arbejder rigtig meget med metal. Så når jeg er hjemme, og f.eks. sidder og arbejder med administrative opgaver, lytter jeg til klavermusik, popmusik, radio eller soundtracks.
Så der har ikke været noget i forhold til dette album, der inspirerer mig musikalsk. Det er sådan, at i vores alder – Så kører det nærmest af sig selv - Vi samles, laver vores musik og det er egentlig bare et spørgsmål om, hvor vidt det passer til Legion, og hvor vidt det passer det til vores koncept. Det er bare sådan det er i dag, i forhold til for 20 år siden.

… Men i har stadig masser af drive…

Ja, for søren, vi har stadig drive – Men hvilken musik inspirer os? Selvfølgelig kunne jeg nævne Slayer, Destruction osv. – Men hvor ofte jeg lytter til Slayer? Hmm, det er nok ca. én gang hvert halve år, når jeg virkelig trænger til at høre metal – Så det er svært at sige…
Man kan ikke sige at noget band har inspireret os på dette album – Man samles, laver noget der passer til Legion og det er dét.

I har en lækker intro, “The Apocalyptic Surge", på Ravenous Plague, skrevet af Jo Blankenburg (Han har bl.a. skrevet soundtrack til filmen X-Men) – Hvordan kom i på et samarbejde med ham?

Jaaa, skrevet af Jo / Jochim! Jeg har i mange år været Soundtrack samler og en kæmpe fan af Trailer- og Soundtrack musik. På de tidligere albums har Nox Arcana skrevet vore intro ‘er, men på dette album ville jeg virkelig gerne prøve noget anderledes. Jeg har alle Jo's albums, og på et tidspunkt besøgte jeg hans hjemmeside og så, at der var en kontakt formular. Jeg tænkte, at jeg kunne prøve at skrive til ham og høre ad om han ville lave en intro til os. Jeg regnede egentlig ikke med at han ville svare, men skulle han gå hen at svare, ville det selvfølgelig være cool. Så jeg udfyldte formularen og fortalte, at jeg var fra Legion Of The Damned, sendte nogle links med osv. Allerede efter en uge kom der svar fra ham, hvor han bl.a. skrev, at han i sine yngre år havde været heavy metal fan og hørte Metallica og Megadeth. I dag bor han i Los Angeles, går i jakkesæt, og ligner absolut ikke én der hører metal. Men han skrev at han var interesseret, og at han ikke ligefrem fik denne slags forespørgsler så tit – faktisk aldrig. Så han sagde "Lad os snakke om en aftale og finde ud af noget med betaling" – For selvfølgelig var dét, han normalt tager i betaling, ikke lige indenfor vores budget, men vi tog en snak, og det ville selvfølgelig være cool hvis han ville arbejde på en intro til os, hvilket han endte med at gøre!
Jeg har stadig kontakt til ham, og han følger os også, og vil gerne komme til vore koncerter når han er på besøg i Tyskland. Det er fedt – Jeg synes rigtig godt om intro ‘en og han er virkelig en flink fyr!
Jeg synes rigtig godt om intro ‘en – Men hvorfor overhovedet bruge en intro?

Somme tider har vi også diskussioner i bandet omkring dét med intro’ er – Jeg mener, at man er nødt til at ha' nogle fede intro’ er – Både til live shows, men også som en god start på et album. Især ved koncerter giver det en speciel atmosfære, når man starter op med en intro i stedet for bare at klø på. Jeg har forklaret de andre i bandet, at når man kan bruge en intro live, kan den også bruges på et album – Når folk genkender intro ‘en, ved de at "Det er Legion!" - Og det er derfor vi bruger dem.

Stødte I på nogle udfordringer i forbindelse med Ravenous Plague?

Ja, det gjorde vi faktisk! Den helt store udfordring var, at Twan, vores nye guitarist, skrev den nye musik, og to måneder før vi afsluttede indspilningerne af albummet, måtte vi hente en ekstra guitarist på banen. Numrene var allerede skrevet, men kun tænkt til én guitar, så i studiet skulle vi ha' det til at lyde som to guitarer, så vi måtte tilføje ekstra melodier og sådan, hvilket var en stor udfordring.

I min anmeldelse af Ravenous Plague på heavymetal.dk skrev jeg, at der ikke var meget nyt i forhold til jeres stil – I lyder som i plejer. Hvad tror du jeres fans ville sige, hvis i gik hen og ændrede stil? Forventer folk at i lyder "som i plejer", eller får i også reaktioner med negativ respons?

Jeg tror at der, som ved ethvert band, er fans der følger bandet uanset hvad man laver. Der er også folk, der synes om det man laver, men har forhåbninger om at du ændrer stil i den ene eller anden retning, og jeg forstår stadig ikke hvordan folk kan mene at alle albums lyder ens… Hver gang folk siger at Legions fokuserer på det samme, er det i mine øjne – eller mine ører, absolut ikke sådan at vore albums lyder ens. Produktionen er måske den samme! Vores stil er lige ud ad landevejen, og vi synes ikke om for teknisk musik, så det er begrænset hvor store udslag vi kan lave i den ene eller den anden retning. F.eks. når trommeslageren kører derudad – Du kan ikke ændre meget på hans spillestil, for han kan ikke eller bryder sig bare ikke om den slags. Det er faktisk også en stor udfordring i forhold til vores nye guitarist, hvor der er mere melodi i musikken, og det vil helt klart ændre sig på et evt. næste album. Men som sagt: Vi har fans, der bare ønsker at Legion er Legion, med den klassiske lyd (trr-trr-trr – trr-trr-trr) – Og vi har selv brug for, at det er sådan det kører! For hvis ikke vores lyd i hver eneste sang, vil det ikke være Legion, og så vil det bare lyde som et nyt band eller noget... Den prøver vi på at regne ud…

For lige at bringe det på banen – I skiftede navn tilbage i 2005 – Kan du fortælle lidt om hvorfor?

Ja, vi skiftede navn, men musikken er den samme – Vi har altid spillet thrash. Occult var på banen i mange år, men det var som om at løbe ind i en mur, gang på gang. Til sidst foregik der en masse shit, f.eks. i forbindelse med det sidste album vi indspillede med Occult. Ham fra pladeselskabet prøvede på at slæbe os i retten for omkring 20.000€. Det var noget med, at han betalte noget under bordet og så gik konkurs. Så sendte han en advokat – I skal betale ditten og datten… Til sidst var det bare ikke sjovt at være en del af Occult længere. Navnet Occult var for mig personligt forbundet med en masse negativt. Vi havde den kvindelige forsanger, Rachel, der også var min hustru. Der foregik på et tidspunkt noget shit mellem hende og mig, og hun blev min eks kone. Så der var en masse negativitet for mig personligt. Alle bandmedlemmer havde forskellige følelser i forhold til Occult. Erik, trommeslageren, havde også en masse negativitet forbundet med bandet, og vi blev enige om at vi var nødt til at gøre noget – Stoppe, eller noget… Vi signede med nyt pladeselskab og tog en snak omkring hvad der kunne gøres, og blev enige om at skifte navn og begynde helt forfra. Og det var virkelig underligt, for bandet havde eksisteret i 15-16 år, vi havde virkelig skabt et navn med Occult, so hvorfor starte helt forfra igen?! Men vi gjorde det - vi ændrede navn, lagde planer for marketing osv. og det virkede! Det er faktisk lidt weird, for vi havde Occult albummet "Elegy For The Weak", der er præcist det samme som Legion albummet "Feel The Blade" – Vi solgte kun omkring 1000 stk. af "Elegy…", og omkring 15.000 stk. af "Feel…", der er præcist det samme album, bare med et andet navn. Så når folk siger "Jeres musik var ikke god", så er det ikke tilfældet. Det var også marketing delen den var gal med – Da vi hed Occult troede folk, at vi var et black metal band, vi havde et shitty cover, og ingen promotion.
Jeg vidste at folk egentlig ville elske vores musik, fordi vi var en del på tour dengang, bl.a. som opvarmning for Exodus eller Morbid Angel, hvor vi kunne se folks positive reaktioner… Næste dag tog de hen i pladeforretningen, og så var der ikke noget album med Occult på hylden – Så det var både distribution og marketing der haltede – Der var hverken det ene eller det andet.

… Ja, og dengang var internettet ikke så vidt som det er i dag…

Lige præcist – og internettet var heller ikke så omfattende som i dag, hvor folk kan streame og lytte online, hoppe på Twitter osv.

Jeg ved at det er lidt tidligt at spørge, men er der udsigter til et nyt album fra Legion Of The Damned indenfor den nærmeste fremtid?

Det er lidt tidligt at spørge om, ja – Jeg ved det ikke… Det afhænger af, hvor længe jeg har gang i bandet endnu… Hvert år har jeg faktisk et dyk, hvor jeg er træt af det hele, og siger at NU dropper jeg bandet… For jeg har gang i så meget! Jeg har mit eget firma som jeg har haft i over ti år, og somme tider er det hårdt. Sidste år fyldte jeg også 40 år og for hvert år der går, bliver det mere hårdt. Den næstældste i bandet er Erik, der er 38, og vi var begge med til at starte bandet for 23 år siden, og de andre i bandet er i 20'erne og er yngre. Det er ikke sådan, at jeg føler mig gammel, men det bliver hårdere og hårdere at få det hele til at hænge sammen – og med mit eget firma derhjemme er der meget at se til. Men jeg ved det ikke, jeg kan ikke sige hvad vi laver om tre år, men når vores guitarist taler om et nyt album, kigger han på mig som om han tænker "Kommer vi overhovedet til at lave et nyt album? Suk". Men jeg kan ikke sige det – Personligt er jeg typen tager én dag ad gangen, og jeg vil ikke planlægge for langt forud, så vi må se hvad der sker!

Mens Mortillery går i krig på scenen bag forhænget bagved os og trommerne buldrer løs, afrunder jeg interviewet…
Dette var det sidste spørgsmål jeg havde til dig, men har du evt. noget du vil sige til læserne af heavymetal.dk?

Hmm, jeg håber at i dukker op i aften, folkens! Jeg ved ikke helt hvad vi kan forvente for aftenen?! Og mange tak for interviewet!

Jeg takker også for interviewet, ønsker jer held og lykke med albummet og ha' en rigtig god tour!

Da jeg et par timer senere stod og nød Legion Of The Damned gi' den gas på scenen, tænkte – og håbede - jeg på, at Maurice & Co forhåbentlig ikke var alt for skuffede over fremmødet på Tobakken, og det lidt tamme publikum… For det ville nu være fedt hvis de gad kigge forbi igen en anden god gang!

Tilføj kommentar