Kreator

Kreator

Den tyske Thrash godfather Mille ringer for at give en update på bandets nye album, ”Enemy of God”. Desuden fortæller han om sin oplevelse som metalpædagog for den tyske ungdom.

Kreator's nye plade står igen som et highlight indenfor Thrash scenen, og efter det fænomenale comeback album, "Violent Revolution", ser det ud som de er ved at manifestere sig som et af Europas vigtigste bands indenfor genren. Mit første spørgsmål til Mille (eller Milano Petroza som hans rigtige navn er), bliver derfor om det var svært at leve op til det enorme pres som umiddelbart må have været på bandet efter succesen med "Violent Revolution".

"Egentlig ikke, vi havde ikke nogen masterplan liggende for hvad vi ville gøre med den nye plade; den opstod sådan set bare. Jeg mener, at vi med "Enemy of God" har lavet den bedst mulige Kreator plade vi kan. Den opsummerer perfekt hvad bandet står for, både musikalsk set og med hensyn til tekster og image."

I hvert fald er pladen den mest musikalske plade man har hørt fra bandet. Alt bliver perfekt kombineret lige fra brutale Thrash granater som titelnummeret og "World Anarchy" over tonsende mid tempo numre som "Impossible Brutallity" til melodiske og hymniske numre som "The Ancient Plague" og "Voices Of The Dead".

"Ja, det er i hvert fald den mest varierede og bedst lydende plade vi har lavet. På den musikalske side er det nok fordi Sami laver en god kontrast til min stil, hvor han mere er den af os der laver de flotte trestemmige melodier, medens jeg står for de mere kaotiske og aggressive soloer og det er faktisk en fed opdeling synes - det giver os ligesom en bredere dimension. Det er det samme med de gamle bands, hvor der er to guitarister der spiller soloer, den enes stil var altid lidt anderledes fra den anden, hvis ikke kunne det jo også være lige meget om man var to, da det bare ville lyde som den samme mand der spillede."

Man har igen indspillet med den legendariske Andy Sneap som her har leveret en af hans bedste præstationer. Var det hensigten at bruge Andy igen efter han havde produceret jeres forrige skive?

"Både ja og nej, vi kunne sagtens have brugt en anden producent end Andy men jeg er glad for, at vi igen spurgte ham da hans produktioner er blandt de bedste for tiden. Det eneste jeg ikke er så glad for ved at indspille hos ham er, at man indspiller hos ham i England og jeg hader at være væk fra mit hjem i længere tid."

På den tekstmæssige side er det også en af de mest vrede plader man har længe har lavet. F.eks. er en sang som "Impossible Brutallity" ret så aggressiv i dens fremtoning og med en titel som "Enemy Of God" synger man heller ikke om blomster.

"Hehe, nej den (Enemy Of God) handler om verden i dag og hvordan religion får mennesker til at bekrige hinanden, især når man ser på udviklingen i mellemøsten med dens terrorisme og USA der jo også er kendt som et meget religiøst land. Jeg ser på det som at begge går i krig for deres gud, men begge ligger milevidt fra hvad deres gud siger og derfor bliver de til dennes fjende. "Impossible Brutallity" derimod handler om mediernes omgang med vold, det er som man bare sidder foran fjerneren og bare bliver mere og mere afstumpet, selv om man ved at det man ser, er noget forfærdeligt."

Til sidstnævnte har man også for nyligt lavet en video, derfor spurgte jeg Mille om lidt indsigt i dennes koncept.

"Det er ikke noget helt vildt. Den handler om, at vi står i denne lille bar og spiller mens man i det fjernsyn der hænger i baren kan se noget af den før omtalte vold vi er blevet så vant til i vores medier."

Apropos medier, så så jeg på jeres hjemmeside, at du har optrådt i det tyske børneprogram Kika for et par uger siden, hvad hulen var det om?

"Tja, jeg sad og fortalte børnene om hvad Heavy Metal var for en slags musik. Det var ret sjovt, de havde en masse spørgsmål især om alle de klicheer folk har om genren, som hvorfor vi ser så onde ud og hvorfor spiller så hurtigt. Men de var ret interesseret i emnet og jeg håber da at jeg har vundet et par af ungerne over på vores side, he he."

Wov, forestil jer lige det herhjemme; King Diamond på besøg hos Anna og Lotte, det ville da være et syn. Men tilbage til Mille, jeg har altid synes, at de var et de bands inden for Thrash genren der aldrig har været bange for at prøve noget nyt, men dog har i aldrig lavet et skuffende album så jeg ville høre om hans mening om de forskellige Kreator plader.

Endless Pain:"Denne skive var meget inspireret af de mest aggressive bands man kunne høre dengang som Venom og Slayer. Det var et stort skridt for os dengang, at få den første pladekontrakt og udgive ens første plade."

Pleasure To Kill:"Igen var vi stadig meget grønne, men alligevel begyndte den typiske Kreator lyd at udvikle sig, især numre som "Riot Of Violence" og titelsangen spiller vi stadigvæk næsten ved hver koncert i dag."

Terrible Certainty:"Her var vi begyndt at blive en del bedre til at variere sangene, i stedet for at blæse løs hele tiden for fuld skrue, det er ikke vores bedste men heller ikke en ringe plade."

Extreme Aggression:"Dette var virkelig vores store gennembrud. Det hele passede perfekt på denne skive. Sange som "Betrayer", "Extreme Aggression" og "Some Pain Will Last" er stadigvæk nogle af mine yndlingssange fra bandet, desværre var det cover som Noise Records (pladeselskabet dengang) valgte en gang fis, så derfor valgte vi at bruge et foto på coveret."

Coma Of Souls:"Her begyndte vi for alvor at eksperimentere med de mere melodiske aspekter som f.eks. de harmoniske guitarer i "Terrorzone". Dette er også stadig en af mine personlige favoritter."

Renewal:"Vores første virkeligt anderledes album som ikke fik den bedste modtagelse af medierne dengang, men i dag er der dog en del folk der synes at kunne lide den. Det eneste jeg ikke kan lide ved den er min stemme som lyder alt for dyb på den."

Cause For Conflict:"En tilbagevenden til den mere aggressive side af bandet, især Tony Scagglione’s fantastiske trommearbejde er utroligt."

Outcast:"Igen en mere anderledes skive, der dog med det samme lyder som Kreator. "Phobia" og "Black Sunrise" er de numre jeg føler er de stærkeste på denne skive."

Endorama:"Denne skive bliver tit kaldt for vores Gothic album, selvom jeg ikke ville kalde den det. Mange af vore gamle fans havde en del problemer med den, men det er fair nok for sådan har jeg det også med mine egne favoritter."

Violent Revolution:"Den første skive med Sami og set af mange som vores store comeback, personligt er det også en af mine egne favoritter."

Vi takker nådigst for deres tid, Herr Petroza.

"Hehe, selv tak!"

Kommentarer (2)

spoky kid

Indlæg: 17

hvor hulen blev spørgsmålet

hvor hulen blev spørgsmålet om de kom til dk af???? nu når de skal på en masse festivaler til sommer var det jo oplagt!

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 176

Der planlægges en Europa-Tour

Der planlægges en Europa-Tour til efteråret, der muligvis bringe dem forbi vores breddegrader! Der er dog intet bekræftet endnu!!!

Tilføj kommentar