Knight Area

Knight Area

Hollandske Knight Area er netop nu ude med deres andet album, ”Under A New Sign”, og som du kan læse i anmeldelsen andet steds her på sitet, er stilen mere tilbagelænet progressiv rock med meget få metal elementer.

Vi er nok lige på spidsen af hvad vi normalt skriver om her på heavymøtrik.dk. Bandets keyboard spiller, Gerben Klazinga, forklarede os lidt om det nye album.

Tillykke med Jeres nye album, hvordan har modtagelsen været indtil videre af "Under A New Sign"? Vores kerne læsere er jo mest til mere typisk metal, så hvordan har modtagelsen været i denne type medier?

Tak skal du have, det nye album er blevet godt modtaget, og de fleste anmeldelser vi har set er meget positivt stemt over for vores musik, også metalblade og metal webzines. Nogle kan ikke lide det, og det skyldes sikkert vores store brug af keyboardflader i musikken.

Men forstår metalfolket Jeres slags musik?

Som jeg sagde før, forstår de fleste folk vores type musik, men der er altid nogen som mener vi bruger for meget keyboard og for lidt tung guitar. Men vi klager ikke, for kun få anmeldelser er negative, og man kan jo ikke tilfredsstille alle.

Det kan man som bekendt ikke – heldigvis da! Den nye skive er optaget i Jeres eget studie, og jeg må sige at resultatet er blevet rigtig vellykket. Det må selvfølgelig være en stor befrielse selv at være i stand til dette, men også et stort ansvar?

Det er en stor udfordring at optage et helt album selv, især et progressivt rock album med mange spor og lag i musikken. Men siden vores første album, "The Sun Also Shines", har jeg udvidet mit studie med teknisk udstyr og lært en del nye måder at optage på. Jeg købte også en virkelig professionel mixer konsol, og alt dette har resulteret i en klar og skarp lyd, som jeg er blevet ret glad for.

Savnede I på noget tidspunkt en producer udefra til at guide Jer gennem indspilningen, eller følte I Jer sikre nok hele vejen igennem?

Well, vi følte os ret sikre hele tiden, både med hensyn til det at optage og mixe. Det er også det jeg lever af, men jeg fik også meget erfaring denne gang. Gijs Koopman hjalp os dog med at få det endelige mix til at fremstå så åbent så muligt. Men der var også denne gut fra USA, Bob Katz, som lavede et fint mastering job for os. Men ja, hvis du har arbejdet for Pink Floyd, Walt Disney eller Steve Hackett… hvem kan så klage?

Rent musikalsk nyder jeg "Under A New Sign", men jeg må indrømme at jeg fra tid til anden savner en mere dynamisk og mørkere kant i musikken, men i særdeleshed også i vokalen. Dermed ikke sagt at jeg ikke bryder mig om Mark Smits stemme, for han er rimelig talentfuld. Men jeg ville sætte pris på at høre ham gå et skridt længere med en mere kraftfuld vokal, da jeg både tror han kan, og at det ville gavne numrene. Det er jo bare min mening, men hvad er dit syn på sagen?

Jeg forstår din pointe. Mark har en jævn stemme, men er dog i stand til at blive mere kraftfuld – måske han bare selv skal opdage dette. Det næste album vil dog blive mere heavy, og jeg håber Marks vokal ligeledes også vil følge trop. Men jeg tror ikke Mark anser sig selv, som værende en decideret heavy metal sanger.

I starten var Knight Area at betragte som et rent studieprojekt med primært dig og din bror, men siden hen besluttede I at tage ud og spille live. Hvad var årsagen til dette?

Vores debut "The Sun Also Rises" blev så godt modtaget, at vores selskab (Laser’s Edge USA) opfordrede os til at tage ud og spille, hvorfor jeg blev nødt til at finde de bedst mulige progressive musikere i Holland.

Skulle I lige se om der overhovedet var et marked for Jeres type musik? Her i Danmark er det ikke så tit vi har muligheden for at fange noget progressivt rock live, og det skyldes at markedet her åbenbart ikke er så stort!

At få et interesseret publikum op af stolen, er ikke kun et problem i Danmark. Vi er ofte nødt til at spille med et andet band for at tiltrække et større publikum. Forhåbentlig vil dette ændre sig i de kommende år.

Ja, ingen tvivl om at det er en hård opgave at skabe sig et publikum når man spiller en særegen stil, hvor åbenlyse hits er en by i Rusland. Men hvor hentes inspirationerne fra, og hvilket band ville I på tour med, såfremt I selv kunne vælge!

Jeg er afhængig af bands som Camel, Genesis, IQ, Renaissance og Barclay James Harvest. Disse bands har inspireret mig næsten hele livet, og jeg er glad for at min storebror gav mig muligheden, for at lytte til disse bands, da vi var yngre. Skulle jeg vælge ét band som jeg ville turnere med, må det være Genesis. De har aldrig været bange for at gå nye veje med deres musik, i stedet for bare at spille det samme gennem fyrre år.

Okay, tak for interviewet, en sidste kommentar til vores læsere...

Vi takker for interviewet, og tak til alle læserne på heavymetal.dk for at læse med.

Tilføj kommentar