John Garcia

John Garcia

I en hektisk ulvetime med kontaktsøgende børn kredsende i baggrunden, blev det til et kort interview med frontfiguren og stemmen, som kendetegner mægtige Kyuss, samt efterfølgende sideprojekter som Slo Burn, Unida, Hermano og Vista Chino, John Garcia

Det er kun et år siden, at vi anmeldte Vista Chico, og allerede nu, mindre end et år efter, er der et soloalbum ude. Dit første. Hvorfor allerede nu, og hvordan var det muligt så hurtigt?

Ja, jeg arbejder hurtigt, ikke sandt? Nej, helt seriøst… Jeg har haft sangene i hovedet og i skuffen i 10 år. Da det blev klart, at Vista Chino blev “parkeret i garagen", blev det klart, at nu skulle jeg slå til. Albummet skulle ud nu, og det var bare om at komme i gang.
Jeg har derfor sagt nej til alt jeg blev tilbudt det seneste år, for at kunne indspille dette album. To af numrene er ikke skrevet af mig, men ellers er det mit album fra ende til anden. I virkeligheden er jeg bare taknemmelig for at have fået muligheden for at spille og udgive musik.

Det er en sjov ting på albummet. To numre med samme tekst, men med hvert sit udtryk.
“His Bullets Energy" og “Her Bullets Energy" er både et rocknummer og samtidig en akustisk ballade. Det har jeg aldrig hørt nogen gøre før. Hvordan kom du på den ide?

Jeg har haft den sang i årevis, og oprindeligt var det en ballade og skrevet som den akustiske version. Men sangen voksede til en rocket version. Jeg tænkte, at det ville give god mening, at albummet indeholdte begge versioner og begge udtryk. Missionen for pladen var generelt at lave en rockplade med sange, som er specielle for mig, og som jeg har et forhold til og som jeg holder af.
Der er ingen formular for, hvordan man skal lave en rockplade, og dette gav mulighed for at lave en yin og yang version af det samme nummer.

I et andet interview, sagde du, at det handlede om at holde øje på bolden… have fokus på det, som betyder noget i livet….

(….Garcia afbryder): Det vigtigste i livet er at holde fokus på det, som betyder noget i livet, og det er ikke hvad du kører i, eller om du sover i ægyptisk bomuld. Undskyld at jeg afbryder, men det betyder meget for mig. Det handler om at være der for din familie og være en god far. Nogle fædre har ikke fanget det. Men heldigvis har jeg forstået det. Som far til to ved jeg nu, at dét er det vigtigste i livet.
Jeg har haft massere af drama med retssagen imod mine tidligere bandmedlemmer, og alt det drama som fulgte med i kølvandet på retssagen. [En retssag om brugen af bandnavnet; Kyruss]

Det største drama i mit liv netop nu, er når min datter og søn på fisketuren skændes om, hvilken madding, der skal på krogen. Det er den drama, som fylder noget i mit liv, og det er rigeligt for mig.

Musikken er sekundær, og er blot en ekstra bonus i mit liv. Der er større og vigtige ting i livet. Jeg ønsker alle fra Kyruss alt det bedste, og har lagt retsagen og alt det drama bag mig. Jeg er sikker på, at de får en succesfuld karriere, og jeg ønsker dem kun det bedste. Men alt det er lagt bag mig, og i dag betyder min familie og mine børn alt for mig.

Forude venter en turne, men Danmark er desværre ikke inkluderet. Er der planen om at besøge Danmark?

Der er desværre ikke blevet plads til Danmark på denne turne. Men forhåbentlig får jeg mulighed for at komme til Danmark på et senere tidspunkt.

John Garcia: My Mind

Læs også vores 9/10-anmeldelse af John Garcias soloalbum.

Tilføj kommentar