John Garcia - John Garcia

John Garcia

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Metallens crooner er tilbage med et soloalbum, som er en perlerække af iørefaldende, hårde rocksange, der både tager afsæt i mandens tidligere projekter og samtidig omdanner dem til noget frisk, interessant og vedkommende

Vi har for under et år siden anmeldt John Garcias Vista Chino, og alligevel er stemmen som kendetegner mægtige Kyuss, samt efterfølgende sideprojekter som Slo Burn, Unida, Hermano nu ude med et soloalbum - mandens første.

Hvor ofte har frontfigurer fra store bands ikke brændt nallerne på ligegyldige soloalbum? Det er mere reglen end undtagelsen - desværre. Men lad det være sagt med det samme. John Garcia har indspillet en perlerække af iørefaldende, hårde rocksange, der både tager afsæt i mandens tidligere projekter og samtidig omdanner dem til noget frisk, interessant og vedkommende.

Nye fans kan begynde her. Gamle fans får endnu et skud desertrock fra grundlæggerne af genren.

Imponerende solo debut

»My Mind« skyder albummet i gang med iørefaldende riffs, fed energi, bassolo og ikke mindst Garcias velkendte vokal - og stilen er venlig velkendt. Selvom Garcia har sluttet fred med de resterende medlemmer fra Kyuss, og har lagt retsag og banddiskussioner bag sig er der stadig massere på hjertet. »My Mind« lægger ud med følgende: What the hell are you saying? Who in the hell are you talking to? Won’t you leave me alone?

Bassen er selvsagt tung, slæbende og et varemærke gennem hele albummet, der byder på en lang række solide rock numre, hvor kun den psykedeliske »Confusion« rammer ved siden af. Men udover denne forvirring er det groovy og 44 minutters smittende stoonermetal. »Flower« og »His Bullets Energy« hænger ved, og »My Mind« er et hit fra første gennemlytning.

Garcias grynede, sjælfulde vokal understøttes af dygtige musikere, og ligesom på Peace er produktionen ikke unødvendig smadret. Effekten med vokal gennem megafon bliver brugt, og måske også brugt en enkelt gang for meget, men det er mandens varetegn og det virker stadig effektfuldt.

Blandt musikerne er i øvrigt også den legendariske guitarist Robby Krieger fra The Doors, som leverer eminent spansk guitar på den afsluttende ballade »Her Bullets Energy«

Metallens crooner

John Garcia har udgivet et sammenhængende album, som i sin helhed imponerer og lover godt for fremtiden. Albummet er ikke unikt i sit udtryk, men lægger sig i naturlig forlængelse af mandens øvrige udgivelser.

I John Garcia har metallen fået en crooner, som med sit eget udtryk er en kraftfuld stemme og tydelig karakter. Jeg frygtede, at albummet ville være endnu en reminder om, hvorfor frontmænd skal holde sig fra soloprojekter. Dette er undtagelsen som bekræfter reglen.

Koncerter

John Garcia drager på en omfattende Europa turné til efteråret. På nuværende tidspunkt er Danmark desværre ikke en del af rundrejsen.

Tracklist

 1. My Mind
 2. Rolling Stoned
 3. Flower
 4. The Blvd
 5. 5000 Miles
 6. Confusion
 7. His Bullets Energy
 8. Argleben
 9. Saddleback
 10. All These Walls
 11. Her Bullets Energy