Interview med Temple of Scorn

Temple of Scorn Foto - Hvergelmir Photography

I slutningen af oktober udkom Temple of Scorns debut ep Preliminary Mass, og da det ikke ligefrem er hvem som helst, der står bag, tænkte vi, at det kunne være interessant at høre mere om tankerne bag. Så vi hev fat i Simon (vokal) og Flemming (guitar) for at høre nærmere.

Bandet blev dannet i 2018, men I er først "gået live" med det den 21. oktober i år. Hvordan kan det være, I har ventet så længe?

S: I bund og grund for at undgå unødig hype og forventning, som det er set før med lignende projekter, hvor folk fra etablerede bands laver noget sammen. Vi ville have noget konkret at byde på, før vi var klar til at kravle ud af skyggerne, og det tog desværre længere tid end planlagt. Vi er ikke bare endnu et resultat af en verdensomspændende pandemi, men har selvfølgelig været ramt af restriktionerne, som forsinkede hele processen. Derudover har vi haft længere perioder med travlhed internt i vores hovedbands, som havde første prioritet. Så for at opsummere, var det aldrig intentionen, at der skulle gå så længe, men det var ventetiden værd, og vi er alle meget tilfredse med, hvordan det er endt ud.

Kan I fortælle lidt om, hvordan bandet opstod, og hvordan det endte med dette line-up?

S: Ideen opstod for en del år siden efterhånden, hvor Bjørn (Dawn of Demise), Tobias (The Burning) og jeg i en fyrre hestes brandert til en Royal Metal Fest syntes, at vi skulle starte noget old school op sammen. Efterfølgende skrev vi frem og tilbage om det, men det løb ud i sandet. Konceptet genopstod, da Prevail kastede håndklædet i ringen for nogle år siden, og Bjørn og jeg skrev efterfølgende med Michael om at starte noget op sammen. Jeg kontaktede Danny Woe fra Woebegone Obscured/Altar of Oblivion, da vi havde spillet sammen for længe siden, og han var klar på at give det et skud. Vi var begge enige om, at Flemming (The Arcane Order/Autumn Leaves/ Invocator) var et must, pga. hans fede spillestil og han var heldigvis også interesseret.

Vi mødtes til et par øvere, men det spillede bare ikke rigtig. Der var for stor uenighed om retningen, og lineuppet holdt ikke. Efterfølgende nævnte jeg det for Jacques, vores trommeslager i Horned Almighty, og han syntes, det lød interessant, og ville gerne give det et skud. I fællesskab var vi enige om, at det kunne være fedt at få Svend fra Baest med, både pga. hans evner, men også for at forene veteraner med nyt blod. Så endelig i starten 2020 var lineuppet klart - og så gik verden ligesom i stå...

Hvordan planlagde I den musikalske retning? Havde I en idé om, hvor dette band skulle hen på dødsskalalen, da I startede med at skrive sange?

F: Planen var fra starten, at stilen skulle være noget oldschool dødsmetal. Da jeg blev approached af Simon, hvor han spurgte, om jeg ville være med, nævnte han, at tanken var, at inspirationskilder skulle være bands som Incantation, gammel Morbid Angel og Grave Miasma. Jeg har egentlig aldrig været den helt store Incantation fan, med undtagelse af det helt gamle, men jeg kunne rigtigt godt lide tanken om at prøve at lave noget musik, som hyldede den beskidte, oldschool type dødsmetal, som jeg har lyttet så meget til gennem årene. Vi var alle enige om, at musikken skulle være meget præget af reverb i produktionen, så man får den her fede lyd af råddenskab og kælder - dog mixet med en god produktion. I de Temple-numre, jeg skriver, har inspirationskilderne været bands som Morbid Angel, Krypts, Dead Congregation, Angelcorpse, Grave Miasma, Abhorrence, Immolation, Mortiferum med flere. Altså mest af alt en blanding mellem US og finsk oldschool død.

Der er utrolig mange gode dødsmetalbands derude - både i Danmark og udlandet. Hvad vil I gøre for at skille jer ud?

F: Jeg tror egentlig ikke vi vil gøre noget - bevidst i hvert fald. Pointen med vores band her er ikke at forsøge at skabe noget originalt og banebrydende, eller for den sags skyld blive signet på et kæmpe label. Sker det, fedt, men det er ikke målet. Vi vil spille den type dødsmetal, som vi alle er store fans af. Rammer vores musik folks smags, er det fedt, men vi laver mest af alt musikken for vores egen skyld. Jeg forestiller mig dog, at vi med vores samlede rutine er i stand til at lave noget, der har sin egen lyd og kan falde i manges smag, men det må tiden jo vise.

Men der vil jo unægtelig blive draget paralleller til jeres primære bands. Prøver I bevidst at gøre noget anderledes med Temple of Scorn, eller tager I også elementer med fra ”hovedbandsne”?

F: Vi ser alle Temple som noget helt andet. Personligt tager jeg kun meget få ting med fra de andre bands, jeg er eller har været involveret i, og det er mest af alt teknikken i at skrive numre. Jeg ser mere Temple som en slags legeplads, hvor man kan få alle sine dystre, mere beskidte dødsmetalidéer. Mens jeg f.eks. i The Arcane Order bruger virkelig lang tid på at lave riffs og komponere numre, som kan tage mange måneder om at gøre færdige, så er Temple meget mere simpelt og ligetil at arbejde med og ikke noget, man tænker så meget over. Det er på en måde dejligt befriende.

S: Fordelen ved den stil, vi lægger for dagen med Temple of Scorn, er, at ingen af vores hovedbands læner sig i den retning. På trods af, at vi alle ligger i death/black kategorien, er der ingen af dem, som har samme lyd og stemning, som den vi præsenterer her. Der ville ingen ide være i at have to bands, som lød ens, og det er netop motivationen, at skabe noget anderledes end det vi gør i forvejen.

Der lader også til at være et stærkt koncept bag Temple of Scorn. Kan I sige lidt om det: Hvad vil I gerne fortælle eller skabe med det her band?

S: Jeg kom med nogle bud på et navn tidligt i processen, og alle blev hurtigt enige om Temple of Scorn. For mig repræsenterer det et sted med stor visdom, men også forfald og dekadens. Det samme gør sig gældende for indholdet i mine tekster. Jeg bruger ord til at male et sort, dystopisk billede af fortabelse, henfald og undergang, som er et hovedtema der går igen. Storhed og fald, hykleri, skabelsesberetningen, doktriner - alt sammen noget som kendetegner og præger den menneskelige eksistens.

Jeres facebookside fik inden for det første døgn flere end 500 likes, og videoen til jeres sang "Portals to Dystopia" blev vist næsten 3.000 gange. Kan I sætte lidt ord på, hvordan bandet er blevet taget imod?

S: Vi havde alle regnet med en vis form for opmærksomhed, qua vores individuelle baggrunde, men slet ikke i det omfang og heller ikke så hurtigt. Ingen tvivl om at det var en god forløsning efter at have holdt porten lukket så længe so to speak, hvor vi ofte har vendt, hvordan det ville blive modtaget. Indtil videre er det gået over al forventning, hvilket siger, vi har ramt noget, som tiltaler folk og ikke kun os selv internt. Det er helt klart et incitament til at fortsætte ad samme sti, for vi har tydeligvis ramt en nerve, som flere kan forholde sig til.

Samtidig er I jo alle prominente kræfter inden for den danske dødsmetalscene. Er I nervøse for forventningerne fra fans derude?

F: Nervøse, nej, men jeg tror vi alle var lidt spændte på, hvordan det blev taget imod. Bandet er lige så meget lavet for vores egen skyld - for at spille noget dystert dødsmetal sammen med en række andre gode makkere, som vi har det rigtigt godt med.

Kan vi forvente nogle koncerter med Temple of Scorn inden for den nærmeste fremtid?

S: Ja, det er næste fase, som vi begiver os ud i nu. Første var at få manifesteret os og vise, vi er en realitet på den danske scene og næste er så at bevise det live ligeså.

F: Vi glæder os faktisk rigtigt meget til at komme ud og spille numrene. Det største puslespil er at få det til at gå op med de bandaktiviteter, vi alle har i vores andre bands. Det er muligt, vi kommer til at prioritere lidt mellem forskellige muligheder og tilbud, for at få kalenderne til at passe sammen, men det skal helt sikkert nok gå.

Er Temple of Scorn udelukkende et hyggeprojekt eller er det kommet for at blive?

S: Det er svært at spå om selvfølgelig, men pt. er det mere end bare et projekt. Vi kunne godt have stoppet her og bare have været tilfredse med resultatet. Så længe der er mere at komme efter og et drive for at tage det til the next level forbliver der et eksistensgrundlag…

F: Jeg tror, vi alle synes, det er ret fedt, det vi har gang i her, og vi har det pisse sjovt, når vi er sammen, så jeg forestiller mig da, at vi er kommet for at blive.

Hvordan ser fremtidsplanerne ud?

S: Vi er godt i gang med nye numre til debutalbummet, som skal skrives færdigt først og fremmest. Derudover har livekoncerter også prioritet, så vi godt og grundigt kan få cementeret templets søjler i den danske undergrund!

Mange tak for jeres ti