Interview med Hanging the Nihilist

Hanging the Nihilist by Cornelius Cirkelspark Hanging the Nihilist by Cornelius Cirkelspark

Hanging the Nihilist har netop udgivet deres første ep – og derfor tog vi en snak med bandet. Læs med her, hvor de bl.a. fortæller om krager og strømsvigt.

Lad os starte med begyndelsen: Hvordan opstod Hanging the Nihilist?
Berry (keyboard), Jon (guitar) og Emil (trommer) spillede i et deathcore-band for nogle år siden, hvor Casper (guitar) også kort var inde over. Efter de stoppede med at spille, startede de dét band, der blev til Hanging the Nihilist, hvor de følgende par år blev brugt på at få William (bas), Marc (vokal) og Casper med. 

Er der en særlig betydning bag jeres bandnavn?
Overhovedet ikke. Vi er blevet stillet dette spørgsmål mange gange, men det betyder faktisk ikke noget. Det er bare noget, vi fandt på. 

Jeres debut-ep, Crow, ramte gaden den 25. januar. Kan I fortælle lidt om det kragetema, der er på pladen?
Sangteksterne på ep’en hiver megen inspiration fra menneskets adfærd – og den menneskelige adfærd er meget lig kragens adfærd. Krager er dybt intelligente fugle med vilde kommunikationsevner. De er flokdyr og har tendens til at rotte sig sammen mod andre krager eller mennesker, der ikke kan affinde sig med gruppen. De tager også hævn, hvis krager i deres flok slås ihjel af andre dyr. Metaforisk synes vi, at der er mange lignende tendenser i menneskets adfærd, og deraf kom navnet ”Crow”. 

Hvordan ser en typisk sangskrivningsproces ud for Hanging the Nihilist?
Jon, Casper og Berry skriver lidt et tema, der bruges som skelet, hvorefter Emil og William skriver trommer og bas til nummeret. Slutteligt skriver Marc lyrics og vokal og indspiller en færdig demo, der kan arbejdes med. 

Hvad var den største udfordring ved at komponere og indspille Crow?
Det var faktisk en naturlig proces, men dét at indspille en ep i et studie var første gang for flere af os. Der var faktisk ikke rigtig nogen udfordringer. Vi er rigtig glade for Chris Kreutzfeldts arbejde med ep’en, både i form af mix/master, men også hans tilføjelser til sangskrivningsprocessen i studiet. 

I spiller tydeligvis deathcore, men man kan også ane en indflydelse fra black metal-genren. Hvor kommer den fra?
Vi trækker alle inspiration fra andre deathcore-bands med black metal-indflydelse, men vores black metal-indflydelse udfoldes helt sikkert i Jons sangskrivning. 

Jeres musik er allerede ude på diverse YouTube-kanaler for at blive promoveret. Har I oplevet nogen interesse fra udlandet endnu?
Langt størstedelen af vores lyttere på Spotify og lignende streamingtjenester er faktisk folk fra USA, England og Tyskland. Vi er så småt ved at bygge et navn i Danmark, men interessen for vores musik og anerkendelsen er klart størst i disse tre lande. 

I har netop holdt release party for Crow, og til april skal I varme op for MØL. Kan vi forvente flere koncerter med Hanging the Nihilist i den nære fremtid?
Desværre røg strømmen, lige inden vi skulle spille til vores release party. Vi har modtaget kæmpe opbakning fra folk og har derfor arrangeret et nyt release den 15. marts på High Voltage. Vi havde næsten fuldt hus og håber på at kunne trække lige så mange mennesker til andet forsøg. Udover vores release i marts og koncerten med MØL i april agter vi at tage imod, hvad vi bliver tilbudt, så der kan i den grad forventes flere koncerter fra os. Vi har nogle planer, som vi glæder os til at kunne dele med folk, men som vi stadigvæk ikke kan sige noget konkret om.

Vi er bare en måned inde i 2019. Hvad vil I gerne opnå i år?
Vi gik i gang med at skrive vores første fuldlængde, allerede inden Crow blev udgivet, og vi agter at færdiggøre den. Vi er ikke langt i processen, men det er allerede noget af det tungeste og ondeste materiale, vi har skrevet. Udover dette vil vi gerne få spredt vores navn så bredt som muligt, få netværket en masse og gøre, hvad vi kan for at etablere os på den danske deathcore-scene og hjælpe til med at udvide den. 

Det lyder som en god plan! Hvor er Hanging the Nihilist om fem år?
Godt spørgsmål. Forhåbentligt på tour med nogle album og udenlandske koncerter i bagagen. Vi ønsker egentlig bare, at det bliver ved med at være en fed oplevelse.

Mange tak for jeres tid og jeres svar! 

Tilføj kommentar