Illdisposed

Illdisposed

Batten fra Illdisposed deler ud af posen omkring bl.a. Kræftens Bekæmpelse og om hvordan deres tyske ordforråd bliver bedre og bedre...

Når man lytter til "The Prestige" er man på den ene side ikke i tvivl om at det er Illdisposed. På den anden side virker pladen meget anderledes end “Burn Me Wicked" og de elektroniske elementer er I også gået væk fra. Fortæl lidt om skriveprocessen og hvorfor I har valgt ikke at bruge de elektroniske elementer længere?

Vi blev simpelt hen trætte af de elektroniske tiltag vi gjorde på de to tidligere albums. Der var for meget bøvl med at få det til at fungere live - og personligt blev jeg træt af at høre på det. Så det kom helt naturligt at vi blev enige om at droppe det elektroniske og bare spille hegn. Jeg brugte næsten et år på at skrive pladen. Det meste af den blev til mens jeg kørte tog i Tyskland, så jeg kan takke Deutsche Bahn for resultatet.

Hvorfor har i valgt titlen “The Prestige"?

Fordi vi synes at pladen er fuld af stærke numre. Vi er nok generelt mere tilfreds end det var tilfældet med de forrige mange albums.

Hvorfor er Bo så glad for at synge på tysk? Jeg tænker selvfølgelig på nummeret "Ich Bin Verloren In Berlin", "Soul Collector" med Panzerchrist og det ene vers i “Illdispunk’d" fra “Burn Me Wicked"...

Tyskland er det største heavy metal marked i Europa, i hvert fald for os. Og det er ingen hemmelighed, at vi bruger størstedelen af vores koncerttid i Tyskland. Og når vores naboer mod Nord allesammen trækker den i skideren er vi nødt til at søge mod syd!

Jeg har hørt at alle royalties for nummeret “Like Cancer" skulle gå til Kræftens Bekæmpelse. Hvad er baggrunden for den beslutning?

Det er korrekt, alt papirarbejdet er netop aflsuttet så Kræftens Bekæmpelse modtager alle royalties for dette nummer. Det er selvfølgelig pga. titlen at vi fik den idé. Og så er det noget der kan ramme os alle, vi har jo allerede mistet nogle prominente metal musikere dén vej!

Da “Four Depressive Seasons" i sin tid udkom, var der nok ikke mange der havde forestillet sig at de fandenivoldske gutter fra Århus ville ende på et label som Roadrunner. Hvad har den kontrakt givet Illdisposed, som I ikke kunne finde andre steder?

Det har åbnet nogle døre for os, som ellers ville være svære at komme igennem. Men altså, Roadrunner er jo bare et label ligesom alle andre labels. Branchen er bundrådden, man kan ikke stole på nogen som helst. De fleste ser en pladekontrakt som noget stort, men i sidste ende skriver man jo bare under på at man står i gæld til et selskab og at de kan misbruge éns musik som de vil.

Før i tiden havde Illdisposed ry for at køre stilen "druk, hor og metal" helt ud i ekstremerne, pyntet med ufortyndet selvironisk humor. Hvordan vil I beskrive jeres image idag?

Der er ikke så meget der er anderledes fra dengang. Den store forskel ligger i at det hele nu foregår i udlandet, så rygterne er faldet til ro herhjemme. Dengang spillede vi jo kun i Danmark. Men det er ikke fordi vi bevidst opsøger ballade. Der bliver bare altid drukket tæt og så går ting i stykker og tøser bliver kneppet, sådan er livet jo nu engang.

Jeg ved at I er ret store i Tyskland, men hvordan tager man imod den meget selvironiske jyske humor syd for grænsen?

Den bliver fint modtaget, de elsker humoren dernede. Specielt når den foregår på gebrokkent Tysk. Det tyske sprog er blevet udvidet en del siden vi begyndte at spille dernede. Til den ringe side selvfølgelig.

I Har fået Franz fra Volbeat med på guitar. Er det ikke svært at være nyt medlem i et så udtryksfuldt band som Illdisposed?

Det er umuligt for folk som ikke kender os, derfor vælger vi altid en af vores venner frem for én der spiller fedt. Det var også tilfældet med Martin. Ja, og se på Kloge engang. Han ved stadig ikke hvilket nummer "Submit" er efter at have spillet det live 300 gange! Hvordan ser det ud med tours og festivaller efter udgivelsen af "The Prestige"?

Vi har ligget på den lade side i 2007, så vi er klar til at fyre den af igen. Først skal vi på tour i Danmark, Tyskland og Østrig med Urkraft og The Burning. Vi har netop bekræftet "With Full Force" festivalen i Tyskland. Og i efteråret skal vi til flere lande i Europa og sikkert også til Rusland en tur. Så der skal nok komme gang i den i år! Til sidst vil jeg godt takke for endnu et fedt album fra jeres side. Tak, og tak for interviewet... vi ses derude! Har i selv noget at tilføje som et sidste ord?

Skål!

Tilføj kommentar