The Haunted

The Haunted

Anders Björler snakkede om den danske indflydelse på deres nye plade, "Revolver".

heavymetal.dk (HM):
Hvorfor faldt valget på Tue Madsen til at lave mikset på pladen?

Anders Björler (AB):
Personligt var jeg ikke særligt tilfreds med lyden på den sidste skive, "One Kill Wonder". Det kom sig af da vi miksede den var det under en del stress. Vi prøvede derfor først en lokal fyr her fra Gøteborg men det var som om han prøvede at dreje os hen i en forkert retning. Vi gav derfor Tue et par sange han kunne prøve at mikse og vi var meget tilfredse med hans resultat.

HM:
Var der nogle af hans tidligere produktioner der var med til at valget faldt på ham?

AB:
Ja, vi vidste at han var godt til at lave live lyd som han havde gjort for os før og mange af vores venner snakkede meget godt om hans lyd.

HM:
Den nye plade er nok den mest varierede skive I har lavet, da den indeholder alt lige fra de typiske Haunted thrashere til mere melodiske og endda mere groovede og doomy sange.

AB:
Det hele bunder nok i, at Peter har et større stemmeomfang end Marco havde. Derfor havde vi et meget bredere spektrum at komponere indenfor. Desuden kan vi nu med Peter øve meget mere, da han også bor i Gøteborg. Sangskrivningen på denne plade er også mere eventyrligt end de forrige, selvom en sang som "My Shadow" minder en del om en sang som "Forensick" fra debuten.

HM:
Har den nye eventyrlighed måske noget at gøre med jeres skift fra Earache til Century Media?

AB:
Ja, det var et mere frit og kreativt miljø som skiven opstod i, da vi kunne koncentrere os udelukkende om sangene inden vi gik i gang med at forhandle med labels om pladekontrakter.

HM:
Hvad var egentlig grunden til, at Peter kom tilbage i bandet?

AB:
Det var faktisk det, at han ville være med i bandet igen. Han indrømmede over for os, at han havde lavet en fejl ved at forlade os dengang og vi gav ham derfor en chance for at bevise ham selv igen.

HM:
Hvorfor faldt valget på "All Against All" som nummeret til jeres video?

AB:
Vi er et meget demokratisk band, så det var grunden at det blev det. De fleste havde nok regnet med "99", da den havde været ude et stykke tid, men nummeret bliver måske den anden video hvis vi laver to.

HM:
Hvordan har du det med, at I bliver set som en stor, hvis ikke den største inspiration for den nye Thrash scene?

AB:
Ja, der er en del bands der nævner os som en stor inspiration. Det er en meget positiv ting at få at vide, at man har en indflydelse, selvom jeg stadig kun ser os som et stræbende undergrunds band. Men det er fordi vi stadig er meget nede på jorden som personer i bandet.

HM:
Jeres cover er igen meget simpelt, men stadig fascinerende. Er det en del af jeres koncept?

AB:
Ja, vi har aldrig været interesseret i de typiske metal covers med sværd og drager og deslige. Jeg vil mene, at det er en fortsættelse af vores logo hvor man kun kan skimte den der fyr, som ærligt talt ligner en vatpik. Derfor ville vi have en mere detaljeret skikkelse på coveret. Inde i coveret kan man se denne skikkelse i alle mulige variationer.

HM:
I har igen en masse bonustracks til denne udgivelse. Kunne du fortælle lidt om dem?

AB:
Der er tre bonus numre. Det ene hedder "Smut King" som er meget hurtig og minder en del om at få en på hovedet. "Fire Alive" er mere i Bay Area Thrash traditionen og den sidste er på den japanske version og er et mere instrumentalt nummer.

HM:
I har jo efterhånden også en del bonus numre. Især de to numre fra den japanske version ("Babylon", "I’ll Be Damned") af jeres debut er kanon gode.

AB:
Ja, vi leger lidt med tanken om at lægge alle disse numre ud som download på vores hjemmeside.

HM:
Til sidst, kan vi lige få din all-time top 5 over Thrash albums?

AB:
1. Slayer – Reign In Blood
2. Metallica – Ride The Lightning
3. Exodus – Bonded By Blood
4. Testament – The Legacy
5. Metallica – Master Of Puppets