Hammerfall

Hammerfall

Joachim, frontmand og sanger fra Sveriges heavy metal stolthed Hammerfall, fortæller her lidt om studieophold, den kommende plade ”Threshold” og at de stadigvæk holder Heavy Metal banneret højt.

I har igen optaget den nye plade i Lundgaard Studios i Vejen. Jeg har hørt, at I igen var yderst tilfredse med lyden, men folkene bag studiet ikke har taget så godt af jer?

Hvor har du hørt det henne?

Det har jeg læst i et blad

Det der var problemet var teknikerne omkring bandet, de tog ikke så meget vare på os denne gang, ellers forløb alt perfekt, og især vor kvindelige kok var god ved os.

Personligt synes jeg det nye album er meget bedre end "Chapter 5". Sangene er mere rå og catchy, synes du, at "Chapter 5" var overproduceret eller lignende?

Nej, jeg synes det er en naturlig udvikling, og på en måde hænger disse to albums sammen, men nogle gange er mindre af noget bedre, og det er ikke altid lige så let at finde på nogle ting som ikke er hørt fra os før, men vi synes det er lykkedes rigtigt godt. Oscar og mig selv er meget kritiske, han skriver jo musikken medens jeg står for sangmelodierne og teksterne, men Stefan (2. guitarist) har været med til at skrive tre sange denne gang.

Sidste gang skrev han kun én sang ikke?

Jo, det er vist rigtig nok. Instrumental sangen "Reign Of The Hammer" har han skrevet alene, det er faktisk en 10 år gammel sang. Det var faktisk et tilfælde han fandt den, han rodede rundt med nogle gamle demo bånd, så har vi selvfølgelig også omarrangeret sangen.

Kunne I ikke tænke jer at prøve en anden producer end Charlie, som i efterhånden har brugt en hel del gange?

Nu er Charlie den tredje producer vi har, og vi er rigtig gode venner, så det er ikke noget vi har planlagt, nej.

Den mest i ørefaldende sang på pladen "The Fire Burns Forever" og for mig en af de absolutte bedste sange i nogensinde har skrevet, men det var slet ikke planen at sangen skulle med på pladen i første omgang!

Det var jo en sang vi skrev til vort atletikhold, som skal bruges under EM, og vi har jo også lavet en video til den, hvor holdet headbanger med. Vi satser på at denne video nok skal få masser af airplay under EM. Men vi fandt ud af at sangen var alt for go’ så den endte med at komme med på pladen alligevel.

I har planlagt at udsende "Natural High" som den første single fra albummet, er det en sang I også har lavet en video til?

Ja, den er lige blevet færdigredigeret. Vi optog den i Serbien, da det er meget billigt der, og man får meget dernede for sit videobudget, og området passede perfekt til konceptet til sangen. Det er jo en lille vampyrsang, man kan bla. se nogle sekvenser hvor Hector (Hammerfalls øksehuggende maskot) er oppe at slås med nogle blodsugende vampyrer.

I har nu lavet 6 studie albums, DVD’er og et live album, I er et af de bedst sælgende heavy metal bands i verden, har I stadigvæk nogle mål I mangler at opnå?

Vi er meget taknemmelige for hvad vi har opnået, men vi er stadigvæk sultne, og der er en hel del områder. Vi gerne vil blive større og mere populære i. Vi mangler bla., at spille i Island og i Australien.

Hvordan går det med jer på markedet i USA?

Vi synes da det går fremad, sidste år var vi jo på tour med Edguy og i New York kunne vi f.eks. samle 800 mand, og det er jo rigtig godt for et band som os derovre. Men det var allerede tredje gang vi var derover, vi var der som opvarmning for Death i 1998 og i 2002 sammen med Dio.

Tror du ikke det bliver svært for jer at vælge sange til den kommende tour? Efterhånden har I jo skrevet så mange hits som I bliver nødt til at spille.

Jo, er du rigtig klog vi bliver nød til at droppe 4-5 klassikere, for at få plads til de nye sange.
Men jeg kan da godt afsløre, at tourdatoerne netop er blevet besluttet, og Danmark er også i blandt.

Hvordan ser fremtiden ud med Cans (Joachims solo projekt)?

Jeg har skrevet 4-5 sange allerede, men tingene med Hammerfall ser temmelig hektiske ud lige nu, så lige nu er Cans på standby, da Hammerfall selvfølgelig har første prioritet.

Men Joachim, jeg siger tak for interviewet og håber at se jer til koncerten i Danmark.

Kommentarer (4)

helloween

helloween

Indlæg: 167

Ser mer frem til den næste

Ser mer frem til den næste med "Cans" syntes ik Hammerfall er så spændene mer
http://www.heavymetal.dk/reviews_album_view.php?id=565

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#1 så burde du anskaffe den

#1 så burde du anskaffe den kommende "Threshold" det er det nok det bedste Hammerfall har lavet siden debuten, Chapter 5 er det rene crap i forhold til. Der kommer snart en anmeldelse til den.

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

Hvorfor bader de med tøj på?

Hvorfor bader de med tøj på?

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Hallo mand! De bader ikke,

Hallo mand! De bader ikke, det er en foto session. De skal se seje ud! Tænk dig nu om, Satoren!!
For helvede da også!