Brainstorm

Brainstorm

Brainstorm har med deres seneste ofring, "Soul Temptation", vist at det ikke kun er Helloween kloner der kommer ud af Tyskland. Guitarist Todde fortæller om trylle lamper og spanskundervisning.

heavymetal.dk (HM):
"Soul Temptation" er i mine øjne den plade som for Jer kunne betyde det store gennembrud.

Todde Ihlenfeld (TI):
He he, ja det håber vi da også, men ja det ser godt ud for os, vi har fået masser af gode reviews og vi er kommet i tyske charts på plads 73. Så nu er det bare at vente med at se hvordan det ser ud med salget af skiven.

HM:
Hvordan ser det ud i forhold til forgængeren "Metus Mortis" som jo også var et rimeligt populært album?

TI:
Det ser faktisk bedre ud, hvilket vi næsten ikke turde håbe på. Men vi tænkte at det ville være fint hvis "Soul Temptation" gik lige så godt som den, men at den bliver modtaget så godt er ud over vore vildeste forventninger.

HM:
I har jo skabt jer et navn som et af de bedste Power Metal bands her i Europa efterhånden.

TI:
Hehe, hvis du siger det, jo man kan nok sige at vi har opnået en masse de sidste 3-4 år, hvilket nok skyldes at har turneret en del. Vi har jo efterhånden spillet med en masse af de store bands, og det er sgu helt skægt at turnere med de bands som man før gik hen og fik autografer ved da man var lille, som f.eks. Grave Digger.

HM:
Jeres lyd kan vel bedst beskrives som moderne Power Metal, I gør heller ikke brug af de klicheer som de fleste andre tyske bands især er kendt for.

TI:
Ja, det har vi aldrig gjort brug af, det har altid været vores mål at lave vores helt egen lyd. Det skyldes nok at vi er mere er inspireret af gamle helte som Iron Maiden, Judas Priest og de gamle US Metal bands.

HM:
Jeg ville kalde jer det europæiske svar på Nevermore.

TI:
Tusind tak, det har jeg ikke hørt før men det er da et meget stort kompliment for mig da de er et af de fedeste bands for tiden.

HM:
Er der noget koncept forbundet med jeres nye plade, siden I har lavet en trilogi denne gang?

TI:
Det eneste vi havde i sinde angående et koncept var den af dig anførte trilogi der hedder "Trinity Of Lust", de andre sange er mere noget vi bare lavede sammen i øveren. Medens der var meget mere arbejde forbundet med trilogien.

HM:
Det lyriske koncept er for mig mere forbundet med det sjælelige og præget af personlige og sociale problemer.

TI:
Det er de ting der beskæftiger vores sanger Andy en del, og det er emner som han tager meget alvorligt da han arbejder meget længe og hårdt på teksterne. For det meste er det sådan at jeg laver noget musik som jeg så giver til Andy, så han derefter kan lave en tekst til det.

HM:
Coveret har vel en reference til den før omtalte "Trinity Of Lust".

TI:
Coveret viser Shiva som er med i den første sang af trilogien og det omfattende artwork beskæftiger sig med det der sker i resten af historien. Jeg synes at vores tegner Jan Meininghaus virkelig har gjort et fedt stykke arbejde, og det har kostet ham en del nerver da vi var meget penible med det. Især hvis man har digipack versionen er der virkelig en masse fedt artwork.

HM:
Nu du snakker om digipack versionen, så er der et bonus nummer og en DVD med en optagelse fra jeres koncert fra Summer Breeze festivalen fra sidste år. Jeg har dog kun et promo eksemplar så måske du kunne fortælle lidt om denne DVD.

TI:
DVD'en indeholder det omtalte show som blev optaget med fem kameraer og vi kan takke Metal Blade for at det blev til noget. Det er jo en fed gave til fansene da de ikke betaler meget ekstra for at få denne DVD. Bonus nummeret er en cover version af det gamle 60/70'er nummer "Amarillo", som kom sig af at Andy hørte den i radioen en dag han var ude at jogge, han foreslog så at vi prøvede at lave et cover af den. Det er mere bare sådan en fun ting vi lavede, for at koble fra alt det seriøse business shit.

HM:
Næste år skal I spille i Wacken som fejrer deres 15. jubilæum, vil der være noget specielt fra jeres side til denne koncert?

TI:
Wacken er altid en oplevelse, og sjovt er det også vores 15 års jubilæum i 2004, men det bliver sikkert noget ganske specielt ikke kun fra vores side, men vi har da lidt specielt i tankerne.

HM:
Jeg ved ikke om I er klar over det men på promo eksemplarerne af jeres nye skive har man inkluderet alle jeres radio jingler som jeg morede mig kongeligt over da de minder lidt om de bånd man hørte i sprogundervisning.

TI:
Jo jo, det ved vi godt, det er noget vi ligeså godt kunne inkludere med på da radio stationerne alligevel får de samme promoer men ja det lyder lidt komisk især de spanske som minder om de af dig omtalte undervisnings bånd.

HM:
Tak for sludderen og held og lykke med "Soul Temptation"!

TI:
Tak i lige måde!