Heavymetal.dk Awards 2017 - 3. pladsen

3. pladsen

Året 2017...

2017 har budt på en helvedes masse udgivelser, både nationalt og internationalt, så der har været nok at se til. Ud fra det vi har anmeldt, har det været et år, hvor udgivelserne har været over middel. Vi har kvitteret med topkarakter til hele 16 udgivelser igennem 2017 og kun 3 udgivelser er landet helt i bunden, med karakteren 1.

Her på redaktionen er vi kommet frem til at tredjepladsen går til:

INTERNATIONAL

Mastodon - Emperor of Sand
Emperor of Sand lykkedes det endelig for Mastodon at samle alle de bedste ting fra deres tidligere perioder. Albummet blev derfor én stor opvisning i, hvad der har gjort Mastodon til et af 2000-tallets bedste og vigtigste metalbands: halsbrækkende intensitet og opfindsomhed fra Leviathan, snørklet og storladen prog fra Crack the Skye samt hooks og riffs fra The Hunter. Det hele går op i en højere enhed på Emperor of Sand, der klart er bandets bedste siden Crack.. 

Desværre er Mastodon efterhånden blevet et band, der, præcis ligesom Metallica, markant deler vandene. Det skete også med Emperor of Sand, som af flere her på Heavymetal.dk blev anset som årets bedste internationale album, men som en del andre anmeldere overhovedet ikke havde i deres top 10. Derfor ender Emperor of Sand på en fuldt fortjent tredjeplads i Heavymetal.dk Awards 2017 for årets internationale album.

FIND ANMELDELSEN HER

DANSK

Billy Boy in Poison - Invoker
Tredjepladsen for bedste danske udgivelse 2017 går til et af de nye danske dødsmetalhåb. Billy Boy In Poison har efterhånden etableret sig i den danske undergrund, og vi har ventet spændt på dødsmetal-bandets næste skridt. Bandets anden plade, Invoker, levede fuldt ud op til forventningerne. Der bliver spillet videre på det, debutpladen havde succes med, og samtidig får vi en lidt mere varieret version af bandet i spil. Der er masser af temposkift, der pisker den helt rigtige kaotiske dødstemning op, og samtidig går pladens solide kerne af brutal ondskab klart igennem. Billy Boy In Poison udvider langsomt, men sikkert deres potentiale, og har sange til at blive en af sværvægterne i den nye bølge af dansk dødsmetal. I første omgang bliver det som tredje bedste danske metalalbum i Heavymetal.dk Awards 2017, hvilket efter et år med så mange stærke danske albums ikke er en beskeden titel.

FIND ANMELDELSEN HER