Copenhell Top 5: Nikolaj Bransholm

Opeth

Copenhell nærmer sig og i den forbindelse har vi bedt tre af vores skribenter om, at lave en personlig top 5.

Opeth
Lørdag, Hades kl. 22:45

De jävle svenskere i Opeth, anført af Mikael Åkerfeldt, må betegnes som et af de mest indflydelsesrige prog-/dødsbands derude og har en lang række fabelagtige album bag sig til at bevise det. Senest, med det mesterlige album Sorceress, er der lagt op til en hypnotiserende og storladen lørdag aften på Hades. Det kan gå hen at blive en rigtig stor aften, selvom bandet normalt ikke viser god figur på en festivalscene. Men når mørket sænker sig over Copenhell, har jeg ikke fantasi til at tænke, at det ikke går hen og bliver fuldstændig fantastisk.

Architects
Torsdag, Pandæmonium kl. 00:15

Det bliver ikke meget bedre end dette inden for metalcore. Storbritannien har huset mange store bands, også inde for denne genre, hvor Bring Me The Horizon ejede tronen i mange år, men som nu er blevet lidt mere rock/poppede i det. Fred være med det, men det er Architects, der sidder på tronen nu – ingen tvivl om det. Deres tempofyldte og energiske show viser et band, som vil fremad, og der er intet, der kan stoppe de frembrusende herrer. Det er et band med noget på hjerte, der ligesom franske Gojira er meget aktive for miljøet. Det kommer til udtryk i deres tekster, som rent faktisk har noget relevans samt en masse vrede. Det hele kommer til udtryk i et yderst eksplosivt og intenst show.

The Dillinger Escape Plan
Fredag, Hades kl. 18:15

Så er det sidste udkald for Dillinger i Danmark; nu stikker de nemlig af og trækker stikket efter denne tour. Med sidste udkald kommer også sidste chance for at opleve det amerikanske mathcore-band – med tryk på opleve, for det er virkelig en oplevelse, dette band leverer. De bringer en enestående energi, som næppe bliver overgået på Copenhell i år – ja, hvem ved… måske nogensinde. Deres kaotiske toner bliver varieret med melodiske numre, som gør, at deres show er vekslende og underholdende fra start til slut. Det bliver vemodigt, men uden tvivl fantastisk! Kom og sig farvel til The Dillinger Escape Plan!

Motionless In White
Fredag, Pandæmonium kl. 18:30

Er Dillinger ikke noget for dig, er det på Pandæmonium, det sker. Amerikanske Motionless In White er et industrielt/metalcore-band med hang til det teatralske og gotiske. Et band, der får voksne mænd til at korse sig, da de for alt i verden ikke vil associeres med et band som dette. Men har du fødderne solidt plantet på jorden, og tør du give dig i kast med noget, der måske er knap så maskulint som eksempelvis Slayer, så vil jeg gerne garantere et super fedt show. Show, makeup og masser af nitter. De udtaler, at de har hentet lidt inspiration hos Marilyn Manson, hvor jeg nok rettere ville sige en del! Så hvis man ser dem som Manson 2.0, er det ikke meget galt, og så ved man sådan cirka også, hvad det drejer sig om. Er du til Manson, så kig forbi. Er du ikke til Manson, ja, så kan det være, at det er Motionless In White, som gør udslaget for dig.

Inglorious
Torsdag, Pandæmonium kl. 14:00

Her skal man virkelig gøre sig selv en tjeneste! Chancen for at du ikke kender Inglorious er forholdsvis stor, da de er ret nye. Bandet spiller formidabelt 70’er-/80’er-inspireret hardrock. Der er intet nyt i det, de laver, men de bringer den gamle ikoniske rock tilbage, og de gør det på allerbedste manér. Hør det fra en mand, som aldrig har været til den slags; de slog simpelthen benene væk under mig under deres sidste besøg i Danmark. Tag hinanden under armen med en favn kolde øl og ha’ en fantastisk rockfest!