Area 53 2023 - Hammerfall

Hammerfall @ Thomas Eisenpass Hammerfall @ Thomas Eisenpass

8/10

Last band standing 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker Hammerfall og virkelig havde set frem til, at netop de skulle lukke Area 53-festivalen lørdag den 15. juli 2023. Men da svenskerne trådte ind på scenen klokken 21.30, kunne man straks se, at tingene var anderledes end ellers: Oscar Dronjak og Fredrik Larsson havde tilsyneladende ikke haft tid til at skifte til deres scenetøj, så Oscar stod der i cowboybukser og en T-shirt med logoet DOG DAD. Hvad var der mon sket?

Proffs på jobbet

Sætlisten denne aften var imidlertid ikke overraskende: Powermetal-legenderne lagde ud med “Brotherhood”, “Any Means Necessary” og “Metal Age”, inden Joacim Cans hilste på de fremmødte fans, der trods otte foregående koncerter på en dag med knap 30 grader tålmodigt havde ventet på en god omgang “heavy metal from Sweden”. Denne aften var Joacim dog ikke helt på toppen, og han missede sangteksten et par gange i løbet af de første sange, men takket være Pontus Norgrens formidable indsats på kor var det ikke noget, der fik afgørende betydning for koncertens kvalitet. I mellemtiden havde Oscar fået sig en fin Hammer of Dawn-T-shirt på, og Hammerfall arbejdede sig langsomt, men sikkert gennem sætlisten kun afbrudt af Joacims små samtaler med publikum og den obligatoriske afprøvning af, om de fremmødte var klar over, hvilket band de var til koncert med. Det var folk tydeligvis, og to tredjedele skrålede “Ja!”, da der blev spurgt, hvem der havde været til en Hammerfall-koncert mere end én gang. Efter “Let the Hammer Fall” kom der en opklaring af påklædningsspørgsmålet fra tidligere: Oscar og Pontus havde været med Lufthansa og skulle stige om i Frankfurt, hvor deres kufferter var gået tabt – en ting, der (nebenbei bemerkt) også skete for Heavymetal.dk’s udsendte på vej til Østrig. Det forklarer måske, at frontmanden var lidt træt, for det er fandme irriterende, når der ikke er styr på tingene! Men den enes ulykke er den andens lykke, for Joacim benyttede lejligheden til at gøre grin med, at Oscar havde tømt merch-boden og været i H&M for at finde noget tøj. Nå, men de erfarne musikere fortsatte ufortrødent, og lige inden det regulære sets sidste sang “(We Make) Sweden Rock” spurgte Joacim, om fansene ville høre en trommesolo, og trommeslager David Wallin var klar ved gryderne. Men Joacim afventede ikke respons og sagde “They said no”, så der blev kun plads til et eneste slag, inden den spas var overstået, og Hammerfall forlod scenen. Det udløste straks “Hammerfall”- og “Ten more songs”-råb, så svenskerne kom ud igen og havde tid til hele tre ekstranumre, hvor “Glory of the Brave” var et af aftenens højdepunkter, der blev fremført halvakustisk og med klokkeklar vokal.

Hammeren er kastet

Hammerfall er ultraprofessionelle musikere, der kun i ringe omfang lod sig påvirke af de ugunstige omstændigheder. De er altid meget underholdende og virker motiverede og glade for deres fans. Desværre kan det ikke ændre på at denne koncert ikke var helt på højde med det, jeg ellers har set fra deres side.

Sætliste:
1.    Brotherhood
2.    Any Means Necessary
3.    Metal Age
4.    Hammer of Dawn
5.    Bloodbound
6.    Renegade
7.    Venerate Me
8.    Last Man
9.    Crimson Thunder
10.    Let The Hammer Fall
11.    Glory to the Brave
12.    (We Make) Sweden Rock

Encore

1.    Hammer High
2.    Glory of the Brave
3.    Hearts on Fire

Alle billeder af Thomas Eisenpass

Hammerfall @ Thomas Eisenpass

Hammerfall @ Thomas Eisenpass