target

Årets Danske Udgivelse - 1. pladsen

ÅRETs danske

ÅRETS DANSKE UDGIVELSE 2020

1: AFSKY "OFTE JEG DRØMMER MIG DØD"

Ofte jeg drømmer mig død benytter tekster af gamle danske digtere som H.C. Andersen, Emil Aarestrup og Jeppe Aakjær til at fortælle historier om den fattige danske almue og dens utaknemmelige lod i livet. Ambitiøst, men det stopper ikke med det. Konceptet, coveret, layoutet i det hele taget og Afskys stemningsfulde sortmetal viser alt sammen, hvad der er muligt med kompromisløs gør-det-selv-produktion. Temaer væves ind og ud imellem hinanden og skaber en sammenhæng, som ikke engang Ole Luks forpinte vokal kan bryde. Når metallen kigger tilbage, ender det ofte med rendyrket nostalgi og pladderromantik, men det forfalder Afsky aldrig til på Ofte jeg drømmer mig død, der emmer af ægte indignation.

 

Tilføj kommentar