Voices - From The Human Forest Create A Fuge Of Imaginary Rain

From The Human Forest Create A Fuge Of Imaginary Rain

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sublimt debutalbum fra Engelske Voices

Nogle gange hører man bare et album hvor man er fuldstændig solgt først gang, From the Human (…) er for mig sådan et album.
Voices er et nyt black metal projekt, avant black metal om man vil, fra England, og From the Human (…) er deres debut album. Bandet består af medlemmer fra Akercocke, My Dying Bride og Diminished Fifth, bands som nok vil være bekendt for en del.

Projektet første debutalbum har klare referencer til både Akercocke og My Dying Bride, men har så absolut så meget mere end det. Fra intro nummeret Dnepropetrovsk, der starter skiven op med et par stemningsfulde accorder og blæser direkte over i en mere høj tempo klassisk black metal stil, til sidste nummer ”Endless” der starter ud med en monoton komposition af klaver og akustisk guitar, bliver man som lytter trukket gennem et emotionelt virvar af stemningsbilleder.
Det som Voices mestre til perfektion er at samle det hele til en harmonisk helhed, hvor man som lytter føler at der er en klar rød tråd gennem hele albummet.
Der bliver brugt så mange forskellige elementer i musikken at en notesblok ville være påkrævet for at kunne huske det hele, men for at nævne nogle fremtrædende er det blandt andet kvinde vokalen i Eyes Become Black blandet med det meget gotiske mandlige vokal der står som et af de stærkeste for mig. Det hele er så kombineret med adskillige temposkift og ondskabsfuld skrigende vokal og fungerer fyldt ud optimalt uden på noget tidspunkt at virke søgt.
Et andet virkelig fremtrædende element er, hvad der virker på mig, som en bevist stræben efter at give lytteren en emotionel oplevelse. Alle de skiftende stykker og forskellige vokaler holder en fast i den intense lyd, og for at bruge et af mine ynglings citater, sagt af Pepe fra Hatesphere i et DR2`s Musikprogrammet ,,noget der går hurtigt lyder ikke i sig selv fedt hvis det kun er blandet med noget der går hurtigt, så skal der være en modpol (…), og det er ligepræcis hvad der er på Voices From The (…). En overflod, i positiv forstand, af modpoler placerer albummet i absolut top.
Man skal dog alligevel ikke tage fejl af beskrivelsen, for hele albummet har en overvejende lyd af black metal i alle sine lidende egenskaber, det er bare det absolut bedre end rigtig meget andet.

På den visuelle side er der her tale om et meget gennemført udtryk og det agre mig at jeg ikke lige nu sidder med en fysisk kopi i hånden ( vi får skiver tilsendt elektronisk ), får coveret med sin sort/hvide afbilledening af regn og de sort/hvide band shots passer perfekt ind i lydbilledet. Ser man på linksne herunder vil man på albumtraileren se en præcis illustration af hvad der venter en på albummet, stemningen er så monotont og præcist filmet at hårene rejser sig på en.

Voices From the Human Forest Create a Fugue of Imaginary Rain er efter min mening for alle der vil give sig selv en kæmpe oplevelse, og der utvivsomt 10 kranier fra mig.

Tracklist

  1. Dnepropetrovsk
  2. Eyes Become Black
  3. Fragmented Illustrations of Anger
  4. Unawareness of Human Emotion
  5. Sexual Isolation
  6. This Too Shall Pass
  7. Everything You Believe In Is Wrong
  8. Creating The Museum Of Rape
  9. Endless