Vanir - Onwards Into Battle

Onwards Into Battle

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Viking metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

Valhallas varme haller, hvori der er fest, mjød, damer og massivt druk. Det er sådan vi kender danske Vanirs første album Særimners Kød. Der er selvfølgelig tale om dansk folk-metal af fineste slags, og det er der også på deres andet album Onwards Into Battle, som er en bedrift i sig selv.

Vi befinder os ikke længere i Valhallas haller med sækkepibe og fløjter, men ude på slagmarken, hvor guitaren er væsentlig mere med. Det er også den der indleder albummet på "Dark Clouds Garther". På det næste nummer går det lidt hurtigere, og med et ganske fint riff. Soloen i samme sang er vanvittig god. Den er meget solid, præcis og velspillet. Dem er der også flere af på albummet. Efter soloen kommer der en dybere growlen end den tidligere. Med to på vokal kan man godt ødelægge musikken, men ikke her! Det virker fantastisk, da den ene kan være hård for ørene. Desuden bruges sækkepiben en del, og det virker rigtig godt. Den bruges dog mest på "Thyrfing", nærmest som en erstatning for lead-guitaren. Det virker dog stadig super. På "Thyrfing" er der også noget så usædvanligt som en sækkepibesolo. Det sættes tempoet op, og den er mindst lige så god som guitarens soloer. Desuden er omkvædene meget nemme at synge med på, selvom man ikke kan growle. Dog kræver det at man kan en smule engelsk, da de som noget nyt synger på engelsk. De kan dog ikke holde sig helt fra det danske, så der er også et par sange på dansk imellem. Musikken er generelt meget headbanging-venlig, og lyden er lidt ru, men det er nødvendigt for musikken. På den sidste sang "Sons Of The North" går de helt ned i tempo, og det bliver albummets eneste stille sang. Den er et smukt finish med ren vokal og fløjte.

Vi er virkelig kommet på slagmarken med Onwards Into Battle, og det er et slag der er vundet på forhånd! Det hele er rigtig velspillet, lyden passer perfekt, og deres sækkepibe bliver brugt helt fantastisk! Vanir har virkelig taget lyden fra Særimners Kød og bygget ovenpå så den er blevet endnu bedre! Er du til folk metal vil du elske dette album, og selvom du ikke er, kan jeg stadig anbefale det på det varmeste.

Trackliste

1. Dark Clouds Gather 2. Onwards Into Battle 3. Thyrfing 4. By The Hammer They Fall 5. Tveskægs Hævn 6. Brigands of Jomsborg 7. Æresdød 8. Vinlandsfærd 9. Warriors of Asgard 10. Hlidskjalf Gynger 11. Raise Your Horns 12. Fimbul 13. Sons of the North

Det bedste jeg kunne finde er igen en albumtrailer.

Kommentarer (1)

Winterlife

Tidligere anmelder

Indlæg: 16

Det er skam et helt fint

Det er skam et helt fint album, er ikke overvældet men godt lyder det da. Klart en milepæl for bandet, men på ingen måde for folke metal genren.

Winterlife gav Vanir - Onwards Into Battle 7/10.