Trallery - Spiritless

Spiritless

· Udkom

Type:Album
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Flabet, fed thrash fra ferieøen

Mallorca rummer mere end solcreme og badegæster

Grisefester, solskin, billige drinks og all inclusive; det er ofte de ord, der forbindes med den spanske ferieø Mallorca. Men nu er der et nyt ord, vi alle skal lære at nævne i samme forbindelse: thrash!
Trioen Trallery er nemlig en af den slags overraskelser, der kan få denne anmelder hurtigt op af stolen og ud på stuegulvet i et solo-moshpit. Bandet er aktuelt med deres anden skive. Den hedder Spiritless, men er det på ingen måde.

Hurtigt på vej fremad

Tilbage i 2010 blev gruppen dannet som et Metallica tribute-band. Inden længe begyndte de tre unge spaniere at skrive deres egne numre, som stadig var thrashede, men rummede markant flere progressive elementer. Det resulterede i debutskiven Catalepsy i 2013, der blev godt modtaget, og senere samme år repræsenterede Trallery de spanske farver til Wacken Open Air Metal Battle. 

Nu er opfølgeren endelig klar. Spiritless er alt andet, end hvad titlen antyder, og deres progressive thrash efterlader undertegnede meget positivt overrasket efter blot et par gennemlytninger. God gammeldags thrash med en masse progressive elementer. Og læg dertil en masse hooks i retning af Machine Head og en brændende trang til at glide over i groovede passager i bedste Pantera-stil. Ikke dårligt, vel? Det er det heller ikke.

Bedst som man kommer helt op i skyerne over Spiritless og giver den flere og flere lyt, begynder overraskelsen og glæden dog at fortage sig lidt. For når man er færdig med at juble over, hvor dygtige de tre øboer er, og stille og roligt har lært numrene bedre og bedre at kende, begynder skiven faktisk at fremstå lidt rodet. Flere af numrene, trods de utallige fede passager, kunne godt være lidt mere gennemarbejdede og måske en anelse mindre proggede. Det går ud over sammenhængskraften og dermed helhedsindtrykket, hvilket er lidt synd og medfører, at skiven trækkes et hak ned fra de allerhøjeste karakterer. Dog bør man absolut ikke snyde sig selv for at give skiven et lyt, for det her er, trods alt, stadig rigtig god tråd! Lyt især til “Evil Pride” eller “Scavenger Crow”, og læg endelig mærke til de respektive introer; det er ikke svært at gætte, hvor inspirationen kommer fra. 

Ikke det nye sort, men fandens godt!

Er man til groovy, progressiv thrash, og gør det ikke noget, at bandets inspirationskilder er meget tydelige, så bør man venligst tjekke Trallery ud. Disse tre unge gutter har fat i den helt rigtige ende af heavy-rebet, og selvom Spiritless ikke er årets album eller den nye Master of Puppets, så er det en rigtig solid præstation. Syv store? Nej sgu, otte små kranier og tak for en fed omgang thrash! 

Tracklist

 1. Spiritless
 2. Abominate
 3. Evil Pride
 4. Scavenger Crow
 5. Unknown Confusion
 6. Hidden Scar
 7. Hollow Stare
 8. Keep Your Eyes Open
 9. Hunt To Kill
 10. Time Is Over
 11. The Attraction Remains

Tilføj kommentar