Timor et Tremor - Upon Bleak Grey Fields

Upon Bleak Grey Fields

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Melodic Black Metal
Spilletid:43.30
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Timor et Tremor er et black metal band fra Kassel I Tyskland, som i følge dem selv er inspireret af ''pagan'' emner, uden den glade druk klang, som mange Folk Metal bands bruger. Bandet er forholdsvis nyt på Black Metal markedet og blev dannet i 2005, bestående af Marco (guitar), Martin (bas), Hendrik (vocal) og Jan (trommer). Timor et Tremor har tidligere udgivet demoen, My Oaken Chest og EPen Towards The Shores of Light og er nu ude med deres debut album Upon Black Grey Fields, som har været noget af et interessant debut album at lytte igennem.

Albummet består af 8 numre som blander Black Metal med melodisk metal, som er rigtigt godt produceret, og produktionen er en af de store plus ved denne udgivelse. Jeg syntes ofte at de fleste Black Metal udgivelser mangler ordenligt produktion, vokalen er svær at høre, lyden er grynet etc. Men det er her Timor et Tremor skiller sig ud, de har en rigtigt god produktions værdi som nogle gange ikke er tilstede I Black Metal, mest af alt for de Black Metal har bevæget sig op af undergrunden. Allerede efter introen, ligger Timor et Tremor ud med et kanont nummer, nummeret ''Solstice'', som frembringer den førnævnte gode produktion samt en klassisk mørk Black Metal stemning. Albummet er generelt rimeligt mørkt og dystert, og leder tankerne hen på mørke skove, vinter nætter og er ret så atmosfærisk. Vokalen på albummet er en blanding mellem ''shrieks'' og clean vokal, som virker rigtigt godt. Trommerne er den traditionelle ofte off beat dobbelt pedal, efter fulgt med dyb langsom bas og guitar med høj pitch.

Her er alt i alt tale om et rigtigt godt Black Metal album! Timor et Tremor rammer den helt rigtige stemning og lyd og er helt klart et band du bør følge i fremtiden. En stor anbefaling kommer her fra, også selv om du måske ikke er den største fan af Black Metal, da denne udgivelse måske kunne være en ''gateway''.

Desværre kunne jeg ikke finde nummeret ''Solstice'' på YouTube, som er mit yndlings fra albummet. Så i stedet slutter jeg til sidst af med den eneste tilgængelige sang fra bandet på YouTube, nummeret fra deres demo af samme navn, ''My Oaken Chest''.

Tracklist

  1. Of Fame And Doom
  2. Solstice
  3. Eternal Woe
  4. Nights Radiance
  5. Shores Of Light
  6. Helrunar
  7. Funeral Dawn
  8. Northern Lights (re-recording)