Tarot - Live - Undead Indeed

Live - Undead Indeed

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:73:42
Antal numre:14

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

For jer der ikke kender Tarot kan jeg fortælle at de blev dannet i 1985 og har udgivet 7 albums. De spiller heavy metal/power metal og er fra Finland. Forsangeren og bassisten fra Tarot, Marco Hietala, er nok mest kendt for at være bassist i et andet finsk band, nemlig Nightwish.

Deres Live Undead Indeed er en dvd med tilhørende cd, som jeg her vil anmelde hver for sig:

DVD:

Dvd’en er indspillet i 2007 i Rupla Club, Kuopio, Finland 25 år efter Tarot spillede deres første live-gig nogensinde, på samme sted, og det er tydeligt at se at Tarot er på hjemmebane. De ståler af spilleglæde og publikum er yderst veloplagte og skråler med på hvert et Hey og YEAH som Marco og Tommi brøler ud til dem. Da Tarot er finske og spiller i Finland, snakker de naturligvis på finsk mellem numrene. Uforståeligt for de fleste, men heldigvis er det tekstet på engelsk, så alle ikke-finner også kan være med. Dvd’en er rigtig godt produceret og tracklisten kommer godt rundt om de fleste af Tarots albums. Fra debuten i 1986, Spell Of Iron over toeren Follow Me Into Madness (1988) og Stigmata fra 1995 til For The Glory Of Nothing (1998), Suffer Our Pleasure(2003) og endeligt bandets mest solgte album, 2007s Crows Fly Black. Hele 7 numre ud af de 10 fra Crows er kommet med på dvd’en, der også inkluderer et Blue Öyster Cult covernummer (Veteran Of Psychic Wars) Et must for alle Tarotfans, og en god måde at komme ind på deres musik, for alle andre. Tracklisten på dvd’en ser således ud:

1 Crows Fly Black 2 Traitor 3 Pyre Of Gods 4 Wings Of Darkness 5 Back In The Fire 6 Tides 7 Bleeding Dust 8 Veteran Of Psychic Wars 9 Angels Of pain 10 Warhead 11 Follow Me Into Madness 12 Before The Skies Come Down 13 Ashes to The Stars 14 Undead Son 15 You 16 Crawlspace 17 Guitar Solo 18 Riders Of The Last Day 19 I Rule

CD:

På cd’en har man (måske af pladsmæssige årsager) kun 14 numre med. Man har altså skåret 5 numre væk i forhold til dvd’en. (4 og den ligegyldige guitarsolo). Hvad der kan undre, er at man har bibeholdt alle 7 numre fra Crows Fly Black og fjernet blandt andet "Wings Of Darkness" og "Back In The Fire" som jo er de 2 eneste sange fra debutalbummet. Hvad man sidder tilbage med, er en cd hvor alt for meget vægt er blevet lagt på det, bevares- rigtigt gode, nye album Crows Fly Black. Cd’en er optaget samtidig med at man optog dvd’en, men man har klippet snakken mellem numrene ud, da man jo ikke kan tekste på en cd. Efter at have set dvd’en er det en lidt flad fornemmelse at høre cd’en. Det er stadigvæk gode numre, men det der med liveskiver har jeg altid haft det lidt svært med. Så hvis du har det som jeg, så nøjes med at købe dvd’en. Er du kæmpe fan af Tarot er du nok ligeglad og vil have cd’en alligevel. Den er heller ikke dårlig. Den er bare ikke lige så god som dvd’en.

Trackliste:

1 Crows Fly Black 2 Traitor 3 Pyre Of Gods 4 Tides 5 Bleeding Dust 6 Angels Of pain 7 Follow Me Into Madness 8 Before The Skies Come Down 9 Ashes to The Stars 10 Undead Son 11 You 12 Crawlspace 13 Riders Of The Last Day 14 I Rule

DVD karakter: 8 CD karakter: 6 Samlet karakter: 7