Shards of Humanity - Cold Logic

Cold Logic

· Udkom

Type:Album
Genrer:Progressive Death Metal, Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lige i ansigtet

De senere år er der dukket en række amerikanske bands op, der alle orienterer sig mod slutfirsernes crossover og/eller thrash metal-lyd. Fornemste eksempel er måske texanske Power Trip, der med deres fuldstændigt kompromisløse Nightmare Logic fra 2017 leverede et af sidste årtis bedste album.

Selvom nærværende Shards of Humanity spiller i en noget mere progressiv boldgade på dette deres andet album, Cold Logic, så er logikken lige så klar som hos Power Trip: ingen bremser, ingen fordomme, intet forsøg på at lyde moderne, intet andet end in-your-face metal.

Hvis man forestiller sig Megadeth i årene omkring deres kreative højdepunkt, Rust in Peace, blandet med hvordan det amerikanske death/black-band Xoth brillerede på sidste års Interdimensional Invocations, så har man et meget godt billede af Cold Logic. Det er på ingen måde decideret nyskabende, men oprigtigt, friskt og medrivende.

Hellig krig

Den åbnende instrumental “Cosmic Shield” giver et godt billede af, hvad der er i vente. Omhyggeligt opbygges nummeret omkring et hvirvlende riff, før der bliver slået over i solopassager og så tilbage til opbygningen igen.

Efterfølgende “Martyr’s Gaze” jerner af sted, og inden man kan nå at sige “Holy Wars…” til sangens opbygning, fanges man af et riff, der hilser mere end høfligt på “Set the World Afire”. Så vidt, så godt… Men hvad så?

Cold Logic er mere end noget andet et guitaralbum. Guitaristerne Larry Mercado og Todd Cochran er her og der og allevegne. Hvert eneste nummer er simpelthen fyldt med riffs og soloer, sidstnævnte med en herlig oldschool-lyd, der passer lige så perfekt i den organiske produktion som Todd Cochrans raspende death/thrash-vokal.

Bag dem troner trommeslager Ryan McAllister, det ene øjeblik ridende ride cymbalen som en ung Dave Lombardo, det næste – som for eksempel på mellemstykket på “Demonic Crystallized Intelligence” – supplerende guitaristerne med jazzede fills.

Det eneste decideret negative at sige om Cold Logic er, at mellemspillet “Into the Realms of Lower Astral” er fuldstændig unødvendigt. Heldigvis bliver der dog straks rettet op på sagerne med pladens måske hurtigste nummer, “Docile Masses”, før førnævnte “Demonic Crystallized Intelligence” kun slipper speederen en smule inden både et tonstungt Black Sabbath-riff og den formidable guitarduel.

Utøjlet vildskab

Omend det nok er tvivlsomt, hvorvidt Shards of Humanity med Cold Logic vil have den samme impact i metalverdenen, som Power Trip havde med Nightmare Logic, er én ting i hvert fald helt sikkert: Hvis den nyeste Testament synes for poleret og mainstream, ja så har Cold Logic den kant af utøjlet vildskab og ubekymret prø’-li’-å’-hør’-hva’-jeg-ka’ til at tilfredsstille alle. Og lige så sikkert er det, at denne anmelder skal have tjekket bandets debut, Fractured Frequencies, fra 2014 ud.

Tracklist

  1. Cosmic Shield
  2. Martyr's Gaze
  3. I've Seen Death
  4. Moths Of Zeta
  5. Cold Logic
  6. Bathing Raw in the Blood of Pigs
  7. Into The Realms of Lower Astral
  8. Docile Masses
  9. Demonic Crystallized Intelligence
  10. Mechanical Phosphene