Sevendust - All I See Is War

All I See Is War

· Udkom

Type:Album
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Spæde skridt væk fra 90’ernes forudsigelige floskler.

 

Stadig forudsigeligt, men med antydninger af fornyelse

Amerikanske Sevendust er en sjov størrelse. Kvintetten fik i begyndelsen, som så mange andre, prædikatet nu-metal. Som årene er gået, er de dog også røget ind under både alt-metal, metalcore og sågar hard rock, men når alt kommer til alt, er det tydeligt for bare halv-garvede ører, at sen-90’ernes dyder, floskler og faldgruber stadig fylder meget hos bandet. Selv nu, efter 21 år og et dusin albums, er det stadig, som om de kommer femten år for sent. Men hov, hvad er nu det? Er det fornyelse, man kan høre på gruppens tolvte langspiller, All I See Is War? Tjo... ikke meget. Men lidt da.

Hov, I kan jo godt

Amerikansk nu-metal komplet med nedstemte guitarer, enkle riffs, sløret baggrundsskrigeri og en tydeligt lidende forsanger, der på tolvte album stadig kun kan synge inden for de fortærskede socio-politiske temaer. Hvis den sætning får det til at løbe koldt ned ad ryggen, så bare klik væk og brug tiden mere fornuftigt. Og så alligevel ikke. Her er nemlig, tro det eller ej, lidt fornyelse at spore.

Trods forældede banaliteter og oldgamle virkemidler, glimrende eksemplificeret på albummets to første singler, “Dirty” og “Medicated”, har Sevendust i deres otte måneders skriveperiode, der ledte op til denne udgivelse, strammet sig an og skrevet materiale, der hæver dem en anelse op over deres genre-frænder. All I See Is War er på det tematiske plan stadig floskel-rytteri om verdens grimme tilstand, men musikken står nu ikke længere med begge fødder plantet i 90’erne; det ene ben er så småt på vej i nye spændende retninger, som det høres på de glimrende “Risen” og “Not Original” (åh, hvilken ironi det nummer i øvrigt er proppet med!).

Hvor den ene halvdel af albummet er præget af frustrerende forudsigelighed, indgyder den anden, og i særdeleshed de to nævnte skæringer, lidt håb for fremtiden. Pludselig kan man ikke længere gætte sig til kommende harmonier eller sågar tekster, og det er ikke bare glædeligt på et principielt plan, det er faktisk nogle ganske fornuftige sange, som man får lyst til at høre mere end én gang. Bevares, meget af “det nye” har stadig en tendens til at kamme over og blive karikeret, overproduceret og teksterne lidt for belærende på den amerikanske måde, men det går absolut den rigtige vej. Så kære Sevendust – I kan jo godt lave 90’er-metal anno 2018. Hvad venter I på?

Farvel til det gamle?

Det er ikke et ukendt fænomen, at nogle bands på et tidspunkt i karrieren kommer med et “transformationsalbum”, hvor der forsigtigt trædes væk fra det gamle og over mod noget nyt. Jeg skal ikke påstå, at All I See Is War er den plade, der bærer Sevendust ind i en ny tidsalder, for dertil er deres skridt mod det nye for små. Der er dog fornyelse at spore og det er glædeligt. Sammen med den knivskarpe produktion er det denne nye tilgang til sangmaterialet, der lige nøjagtigt hæver albummet op over middelkarakteren, selvom forudsigelighed og fortærskede floskler i høj grad trækker den modsatte vej. Vi lander på seks små kranier.

Tracklist

 1. Dirty
 2. God Bites His Tongue
 3. Medicated
 4. Unforgiven
 5. Sickness
 6. Cheers
 7. Risen
 8. Moments
 9. Not Original
 10. Descend
 11. Life Deceives You
 12. The Truth

Tilføj kommentar