Serenity - Codex Atlanticus

Codex Atlanticus

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Serenity bygger et musisk univers med Leonardo Da Vinci i centrum

En fejring af kunst og videnskab

Codex Atlanticus er en samling på 1119 sider af italienske Leonardo Da Vincis noter og design, fra 1478 til hans dødsår 1519. I samlingen finder man alt fra skitser af malerier til våbendesigns.

Codex Atlanticus er en eventyrlysten sag og seneste album fra det østrigske powermetal band Serenity, der udkom her i slutningen af januar. På albummet finder man alt fra smukke ballader til hurtige og intense riffs fra 2016 og forhåbentlig rigtig mange år frem.

New Zealands overmand i cd-form

Efter en episk og rigtig velkomponeret intro, starter anden-singlen ”Follow Me”. Nummeret starter med et klaver, og går derefter over i et simpelt men velfungerende riff. Kort efter begynder den velklingende vokal tilhørende forsangeren Georg Neuhauser. Omkvædene er storslåede og giver nærmest kuldegysninger, specielt på grund af det velkomponerede orkester.

På ”Sprouts of Terror” er det nærmest omvendt. Her er versene intense, mens omkvædene sætter farten ned. Nummeret efter, ”Iniquity”, skruer helt op for orkestret og Georgs velklingende stemme, og formår at skabe en episk følelse endnu større end på omkvædet i ”Follow Me”.

”Velkomponeret” er det ord der beskriver Codex Atlanticus bedst. Musikken er spændende og varieret, mens orkestret er rigtig velfungerende og passer rigtig godt med guitaren og trommerne. Det hele fungerer kort sagt gnidningsløst. Fra fløjten på ”My Final Chapter” gennem den upbeat’ede ”The Perfect Woman” til den mere intense ”Sprouts of Terror” tager Serenity lytteren med på eventyr gennem storslåede lydlandskaber og dramatiske scener, hvor fantastiske værker bliver til, eller mindeværdige begivenheder finder sted.

Perfekt sat sammen

Og Codex Atlanticus er bestemt mindeværdig. Musikken fungerer fantastisk, og orkestret passer perfekt med elguitar og trommer. Georgs klare og bestemte vokal løfter musikken, og gør lige det sidste for at hive lytteren ind i albummets univers. Selvom albummet bestemt ikke er den nye Fallen Sanctuary, tager Codex Atlanticus Serenity i en ny retning fra samme standpunkt som den gamle klassiker.

Sammen med Into the Legend fra Rhapsody Of Fire, udgør Codex Atlanticus kronen på værket i en kold januar fyldt med fantastiske udgivelser. Så efter at give albummet en brandvarm anbefaling, er der kun tilbage at tænde for anlægget og synke tilbage i et lydlandskab, der får Middle Earth til at ligne cykelskuret bag min lejlighed. Ses!

Tracklist

 1. Codex Atlanticus
 2. Follow Me
 3. Sprouts of Terror
 4. Iniquity
 5. Reason
 6. My final Chapter
 7. Caught in a Myth
 8. Fate of Light
 9. The perfect Woman
 10. Spirit in the Flesh
 11. The Order

Tilføj kommentar