Vinylbanner
Ribozyme - Presenting The Problem

Presenting The Problem

· Udkom

Type:Album
Genrer:Rock, Hard rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Ja, det kan godt være, at Norge er mest kendt for norsk black metal, men nordmændene har meget mere end det at byde på. Tag for eksempel rockbandet Ribozyme, der er aktuelle med deres tredje album "Presenting the Problem".

Ribozyme er kendt for deres eklektiske tilgang til rockmusik, og på "Presenting the Problem" leverer de en sprød blanding af hard rock, sludge metal og alternativ metal/rock med enkelte elementer fra støjrock nu og da. Albummet igennem veksler Ribozyme mellem 90er-agtig The Pixies-inspireret alternativ rock (men med en hard rock kant) og sludge rock/metal samt mørk og mere melankolsk alternativ metal, der nok skal appellere til fans af Alice in Chains. Enkelte numre er ligefrem noget avant-garde over sig, så som 'Leverage', der byder på en vanvittig larmende avant-garde elefant-saxofon), mens andre, så som 'Paid in Graves' og 'The Bricks Went Flying' er tunge nok til at generere en dejlig dommedagsstemning.

Der er i det store hele tale om en mørk og stemningsrig omgang hård rock med en ret konsistent lyd, men stadig med med masser af afveksling.

Det er måske ikke alle, der vil acceptere denne skive som metal, men jeg synes i hvert fald, at den er metal-relevant og burde sidde lige i skabet hos fans af alternativ metal à la Alice in chains.

Metalvinyl

Tilføj kommentar