Repulsive Vision - Necrovictology

Necrovictology

· Udkom

Type:Album
Genre:Death/Thrash Metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

At sætte et punkband til at spille death metal er bestemt ingen dårlig ide

Det er kunst, for helvede!

Engelske Repulsive Vision er nok ikke et navn, der er kendt af så pokkers mange. Det kan der dog hurtigt blive lavet om på i løbet af de næste år, og her skal du høre hvorfor.

Den højtråbende og death metal-elskende kvartet blev dannet i 2010 med bands som Carcass, Bolt Thrower og Benediction som de helt store forbilleder. Gruppens hovedfokus var selvsagt den ekstreme metal, men de ønskede også at tilføre attituden fra punk til deres musik. Det blev til debutalbummet Look Past the Gore and See the Art, der, som titlen også beskedent antyder, var en kritik til bandets og genrens kritikere.

Nu er de klar med opfølgeren, Necrovictology, og den er endnu et skridt i en rigtig lovende retning.

Hårdstslående og kompromisløs

Umiddelbart blev jeg meget overrasket over at se, at der var 13 numre på denne death metal-skive, inden jeg smed den i anlægget. Jeg har det med at miste koncentrationen, når det kommer til death metal-albums med for lang spilletid, men i bedste punkstil kommer langt de fleste af numrene på Necrovictology i mål på under tre minutter. Og dermed lander albummet på en samlet spilletid omkring de 38 minutter, hvilket straks er mere letfordøjeligt. Det vidner dog samtidig også om en plade med fart på, og det skal jeg da lige love for, jeg fik.

Repulsive Vision spiller thrashet old school death metal med en hulens masse punkelementer som katalysator. Faktisk er der flere passager, der kan minde lidt om det tidlige Lamb of God, dog på en markant mere beskidt og upoleret måde. Et nummer som “Exterior of Normality” har nogle super fede grooves og en smittende rytmisk melodi, der leder tankerne hen på Pantera i de tidlige 90’ere, og ligeledes har nummeret med den løjerlige titel “Nepotism-Social Chameleon” en del paralleller til samme band med sine thrashede riffs og velplacerede temposkift. Det er altså ikke helt skidt, det her.
“Blind Loyalty”, “Selfless” og “Regret” må man heller ikke sidde overhørig. Disse er hamrende hårdtslående og yderst kontant og kompromisløst leveret, mens de numre, jeg ikke har nævnt, er ganske hæderlige, men dog må karakteriseres som fyld.

Slutteligt skal det siges, at pressematerialet, der fulgte med denne plade, nævner, at Phil “LandPhil” Hall fra Municipal Waste og Iron Reagan skulle medvirke. Helt præcist hvor på pladen han kan høres, står dog hen i det uvisse, men så må man jo bare smide skiven på, skrue op, åbne en kold og så ellers lege death metal-versionen af Find Holger. Jeg prøvede, men måtte give op.

Hold øje med Repulsive Vision

Necrovictology er en smittende og rigtig fin omgang varieret thrashet death metal med noget på hjerte. Der er dejligt mange veltimede temposkift, super fede riffs og hooks og tilpas mange elementer fra punk, og det er ganske enkelt en fin og forfriskende måde at gribe genren an på. Repulsive Vision brager ikke bare derudad med 110 i timen, men er derimod dygtige musikere, der spiller på et flot teknisk niveau, uden at det nogensinde bliver på bekostning af intensiteten. Sangskrivningsmæssigt er de ikke helt i mål endnu, men fortsætter de på denne måde, og bliver ved med at følge den sti, de er igang med at betræde, kan det godt blive rigtig spændende i fremtiden.

Tracklist

 1. Other Than Divine
 2. Exterior Of Normality
 3. Necrovictology
 4. Blind Loyalty
 5. Draconian Reprisals
 6. Selfless
 7. Echoes of Deceit (Inst)
 8. Through Gaslit Halls
 9. Regret
 10. A Lifetime Of Suffering Deserved
 11. Nepotism-Social Chameleon
 12. To Delve The Depths...
 13. Paraskevidekatriaphobia

Tilføj kommentar