Nuclear - Formula For Anarchy

Formula For Anarchy

· Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det tætteste man kommer på ren kopi - men det er godt!

God gammeldags thrash

Thrash-bands fra Chile. Det er ikke det, man hører hver dag, vel? Ikke desto mindre så er chilenske Nuclear et ganske habilt et af slagsen. Formula for Anarchy er deres fjerde full-length, og det er både godt og skidt.

Slayer Light? Slayer Jam? The Slayer Experience?

Det hænder, at man støder på bands, der lyder fuldstændig som deres forbilleder. Inspiration er én ting - det har vi vel alle i en eller anden udstrækning i de kreative udfoldelser, vi bedriver af og til - men direkte kopi er straks noget andet. Undertegnede har tidligere anmeldt norske Skaarv, der med deres ualmindeligt tykke Down-lyd grænsede til at være en direkte kopi. De stak imidlertid af med otte flotte kranier, for, som man siger, ægte talent fornægter sig ikke, og de besad da også en snert af en selvudviklet sound.

I tilfældet Nuclear er vi inde på noget af det samme. Lyden af Slayer er tyk som kold gammel bearnaise, og den ovennævnte selvudviklede sound kan være rigtig svær at få øje på. De spiller som lyn og torden og leverer ti numre på under en halv time, og så er det album ellers slut. Bevares, idolernes klassiker Reign In Blood var ikke just et sejtrækker-dobbeltalbum af Pink Floyd'ske dimensioner, men lidt mere end 28 minutter må man altså gerne diske op med.

Når det så er sagt, så skal de positive sider også fremhæves. Nuclear er et fandens dygtigt band, der spiller og lyder hamrende godt. Produktionen af albummet er intet mindre end fremragende, og især bassen skal fremhæves for sublim lyd. Så selvom man lyder fuldstændig som nogle af de gode gamle, så er der uden tvivl noget at hente her.

Super lyd - super energi

Bortset fra nummeret "Killing Spree", der har et groove i retning af Machine Head, så lyder Formula for Anarchy fuldstændig, som Slayer gjorde lige omkring God Hates Us All. Det trækker selvfølgelig lidt ned, at man på ingen måde har fundet sin egen musikalske identitet, men det kan der godt ses en anelse gennem fingre med, når skidtet lyder så godt, som det er tilfældet her.

Er man pjattet med Slayer og kan slet ikke vente på udgivelsen af Repentless, så kan Nuclear sagtens underholde dig i mellemtiden. Også hvis man bare er til god gammeldaws smadder-thrash, går man ikke helt galt i byen her. Den gode lyd og fine energi trækker Nuclear op, og trods det tykke Slayer-plagiat er det her rigtig fed thrash. 7 kranier her fra.

Tracklist

  1. Offender
  2. Confront
  3. Scam 38
  4. Self-Righteous Hypocrites
  5. Corporate Corruption
  6. Waging War
  7. Killing Spree
  8. Left For Dead
  9. Tough Guy
  10. When Four Means None

Tilføj kommentar