Vinylbanner
Northlane - Mesmer

Mesmer

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Blødere australsk metalcore

De australske metalcore-drenge Northlane er tilbage med deres fjerde udspil i form af albummet Mesmer. Bandet henter inspiration fra Copenhell-aktuelle Architects og er sågar opkaldt efter et af Architects’ numre, “North Lane”. Northlane har høstet store roser i hjemlandet Australien, men afventer stadigvæk den helt store succes i udlandet.

Northlane består af typiske musiske metalcore-virkemidler, hvor forsanger Jon Deiley skiftevis anvender clean, growl og screaming i sin vokal. Northlane ligger desuden i den lidt mere bløde ende af metalcore-skalaen.

 

Mesmer

Albummet Mesmer lægger ud med hitnummeret “Citizen”, der må betegnes som det bedste nummer på dette album. Nummeret består af fine musiske finesser, har lækre breaks, udmærkede riffs tilsat en god omgang clean vocal, en smule screaming samt en større portion hardcore attitude. Hermed starter albummet ganske fint ud, men herefter er der altså langt mellem snapsene. Numrene i sig selv er gode nok, men opnår bare ikke helt den samme energi som “Citizen”; de bliver lidt flade og ligegyldige. Dette betyder dog ikke, at numrene ikke består af fine elementer, hvor både “Heartmachine” og “Zero-One” er værd at nævne. Begge numre er ganske lytteværdige, med gode melodier og lækre musiske stykker.

Det hele er bare en smule middelmådigt og standard metalcore-ish. Jeg mangler lidt mere energi og måske også lidt mere opfindsomhed i numrene. Desuden er jeg ikke fan af den spinkle lyd, der må skyldes produktionen og mixningen, der for mit vedkommende ikke gør noget godt. Trods det helt sikkert er hensigten med albummet, mangler jeg lidt bund.

 

En smule uopfindsom

Northlanes nyeste udspil, Mesmer, mangler desværre både kant, energi og opfindsomhed. Albummet fungerer udmærket, hvor første single “Citizen” står stærkt, mens resten er standard – altså ikke dårligt, men heller aldrig rigtigt fedt. Der kunne med rette have været lidt større forventninger til et band, der efterhånden har været etableret i en otte års tid og har udgivet tre forudgående albums. Seks kranier kan Northlane opnå med dette album.

Tracklist

 1. Citizen
 2. Colourwave
 3. Savage
 4. Solar
 5. Heartmachine
 6. Intuition
 7. Zero-One
 8. Fade
 9. Render
 10. Veridian
 11. Paragon
Metalvinyl

Tilføj kommentar