New Eden - Solving For X

Solving For X

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Med et navn som New Eden og power metal som genre-klassifikation er det måske meget forståeligt, hvis man foranlediges til at antage, at dette band spiller en omgang kikset lalleglad kristent Euro-power metal i retning af Golden Resurrection. Dette er heldigvis ikke tilfældet. Der er nemlig ikke noget som helst lallegladt over dette amerikanske bands tredje album: Solving for X.

Deres stil er nemlig forankret i den mere hårdtslående US-power metal - ja, der er faktisk tale om power-thrash, hvilket New Eden cementerer allerede fra starten med den aggressive åbningssang "Anthem of Hate" og også i "Unsolved Aggressions", blandt andre. Og den slags power metal har undertegnede bestemt intet imod. Det understreges jo netop, at der trods alt er 'power' i 'power metal'-termen. Stort set hele vejen igennem (med enkelte undtagelser, så som "Three Words") trækker New Eden på power metal med thrash-elementer. I nogle sange, som "Brainless" og "The Not Self", er der mere fokus på melodi, og andre, som "Flames of Hades" og "Life Not Death" er ovre i en mere progressiv afdeling. Det gennemgående er dog det ret aggressive udtryk, som bestemt er forfriskende i en power metal-sammenhæng. Tro mod genren er der dog melodiske og fængende omkvæd, og enkelte numre har også noget episk over sig - forestil dig en blanding af tidlig Iced Earth og et mindre progressivt Mekong Delta med en god portion Metal Church.

Musikerne i New Eden er dybt professsionelle på alle fronter, og specielt guitarsoloerne er imponerende, mens trommespillet er massivt og fyldt med små spændende detaljer. Jeg kan ret godt lide sanger Rod Arias stemme, der har en lidt rå kvalitet over sig, men samtidigt passer ganske fint til de melodiske omkvæd. Produktionen er ganske vist ikke rå, men sammenlignet med mange andre power metal-udgivelser slår den mig som værende ret upoleret; under alle omstændigheder passer den fint til New Edens aggressive power-thrash (tjek for eksempel "Unsolved Aggressions" for at høre, hvordan lyden på det nærmeste er brutal).

Aggressiv og hårdslående som den er, men stadig melodisk og episk, er Solving for X et udmærket alternativ til den mere lalleglade europæiske power metal og endnu et bevis på, at power-thrash lever i bedste velgående. Fans af mere hårdtslående US power metal samt melodisk thrash metal bør bestemt give den et lyt eller to.

Tracklist: 1. Anthem of Hate 2. Flames for Hades 3. Brainless 4. The Not Self 5. Unsolved Aggressions 6. Life not Death 7. Searching the Loss 8. Crawling Erect 9. Infecting the Lie 10. Watcher 11. Three Words

Lyt med her og bedøm selv

Flames of Hades

Tilføj kommentar