Nekrokraft - Servants

Servants

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Death metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den svenske musikarv

Der er vist snart ingen tvivl om, at Sverige er et af de lande i Europa, som har haft den største succes i metalverdenen. Siden starten af halvfemserne har de ikke blot givet os nogle af de bedste bands fremme på givne tidspunkt, disse bands har også været kraftigt med til at pionere og rykke undergenrerne videre mod nye og spændende tider. Når man snakker om black metal, er det svært at finde nogen mere indflydelsesrige end Bathory. Ligeledes skabte Entombed en helt ny lyd, da de tog deres forvrængede Boss HM-2 pedaler i brug og skabte fænomenalt dødsmetal med dem. Så hvis det er fed metal, som prøver grænser af, man leder efter, vil det altså ikke være helt dumt at give et lyt til linköpnesiske Nekrokraft!

Black, death, thrash, what’s not to like?

Nekrokraft er et band, der bevæger sig vidt rundt i det store metal-univers. De virker dog aldrig fortvivlede, men tværtimod til at have styr på præcis, hvor de vil hen, og hvad det vil gøre for deres musik. Læser man på deres side, beskriver de sig selv som værende både black, thrash og death metal. Dette er sgu en meget fin beskrivelse, da alle elementerne indgår tydeligt på deres nyeste plade, Servants. Deres musik giver hurtigt associationer til bands som Immortal og Skeletonwitch, men et band falder dog en lidt hurtigere ind end resten, nemlig Behemoth. Dette kan høres tydeligt allerede fra den første sang “Mouth Ov Ahriman”. Alene det, at de har valgt at stave “of” som “ov”, får en til at tænke på de polske black/death-giganter. At deres musik bærer tydelige præg fra tidligere nævnte bands, skal dog ikke ses som plagiat, men mere som et band, der simpelthen har taget det bedste fra alle deres idoler og så mixet det sammen i en yderst vellavet cocktail! Dermed formår de altså at udvikle deres egen lyd, uden at det virker påtvunget eller uægte. 

Kommende svenske, heavy-helte?

Nekrokraft står altså nu med en ualmindeligt lovende debutplade, der oser af spilleglæde, teknisk kunnen og en helvedes masse fede sange! De formår at skille sig ud med deres egen lille blanding af alt det bedste ekstremmetallen har haft at byde på de sidste mange år. Den svenske metalstolthed lever altså stærkt videre, og Nekrokraft viser, at de på trods af deres nuværende relativt lille kommercielle succes altså godt kan gå hen og blive en af En af Sveriges tungmetals helt store eksportvarer!

Tracklist

  1. MOUTH OV AHRIMAN
  2. LECHERY
  3. GATEWAY TO DAMNATION
  4. SERVANTS OV THE BLACK
  5. ROTTEN HUSK
  6. BRIMSTONE AND FLAMES
  7. ETERNAL, I AM
  8. DANCE OV THE NEKROLYTHES
  9. PLAGUE

Tilføj kommentar