The Moor - The Moor [ep]

The Moor [ep]

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:19.58
Antal numre:5

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Af en eller anden årsag markedsføres italienske The Moor som et progressivt metal-band, men deres stil, på denne EP i hvert fald, forekommer mig ikke specielt progressiv.

De lægger ud med 'Covered' som er en mere power-thrashy sag, der blander thrashy aggression med melodiske elementer fra power metal. Omkvædet er mere ovre i noget alternativt metal/nu metal, mens mellemspillet med sine lidt lidt offbeat trommer måske er det tætteste, dette nummer kommer på at være progressivt. Det efterfølgende nummer 'Before Abigail' følger, selvom det er en del tungere, samme formular med et melodisk mere nu metal-agtigt omkvæd og et lidt mere interessant mellemstykke. Det samme gælder 'Antikythera', der dog har et lidt andet drive og et lidt mere elaboreret mellemtykke. Det er først, når vi når til de to sidste numre 'Venice' og 'The Road', hvor - selvom de stadig har mere tilfælles med Disturbed og Nickelback end Dream Theater og Fates Warning, at vi ser potentiale for noget, der minder om noget progressivt.

Der er bestemt ikke tale om dårlig musik, men det er en kende formularisk og, når bandet ligefrem markedføres som progressivt, så er der nok mange, der bliver skuffede, når de hører denne EP. The Moor har godt nok et album på vej, og det kan da være, at dette lever mere op til "progressiv metal"-stemplet.

Lad os da vente og se tiden an.