Monster Magnet - Mastermind

Mastermind

· Udkom

Type:Album
Genrer:Stoner Rock, Psychedelic Rock
Spilletid:60.09
Antal numre:12

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

For satan, hvor ville jeg gerne kunne proklamere at Monster Magnet havde lavet et album, der holdt bare nogenlunde samme standard som "Powertrip". Men desværre, "Mastermind" er endnu en halvlunken affære i lighed med "Monolithic Baby" og "4-Way Diablo".

Det starter egentlig fint med "Hallucination Bomb" og et tungt riff på forvrænget bas, men nummeret får aldrig sparket albummet rigtig godt i gang – dertil er vokalmelodien for svag og Dave Wyndorffs karakteristiske stemme kan desværre ikke hive nummeret op på et interessant niveau. Andet nummer, "Bored with Sorcery", er et mere up-tempo, og musikalsk mindre stenet, nummer, men det bliver heller aldrig helt godt og det virker som om autopiloten er slået lidt for meget til på "Mastermind". Singleudspillet "Gods and Punks" er i bund og grund et fint nummer, der bliver båret af et genkendeligt riff, men sangen bliver for stillestående og omkvædet får ikke sparket sangen i mål. Der er simpelthen for lidt godt materiale i sangen til, at den hænger ved.

På anden halvdel af albummet rettes der en smule op på kvaliteten. Således er "100 Million Miles" et af de bedste kort på "Mastermind" sammen med de noget mere tilbagelænede “Ghost Story" og “All Outta Nothin", men trods det står albummet som helhed stadig meget middelmådigt.

"Mastermind" formår ikke at føre Monster Magnet ud af den kreative dødvande, som har karakteriseret de seneste par udspil fra bandet og selv om Dave Wyndorfs vokal er et stærkt aktiv for Monster Magnet, er det altså ikke nok til at hive en sejr hjem.