Minsk - With Echoes In The Movement Of Stone

With Echoes In The Movement Of Stone

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Doom metal, Prog metal
Spilletid:62:19
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Det Illinois-baserede band Minsk leverer på deres tredje album med den flotte titel "With Echoes in the Movement of Stone" en omgang sludge-påvirket metal, der omgående leder tankerne hen på Neurosis, Cult of Luna, Isis og anden tung, atmosfærisk støjende musik. Et nummer som "The Shore of Transcendence" har, selv om det er langsomt og doomet, noget nærmest lidt Burst-agtigt over lyden, mens vokalen her som på resten af skiven primært er Neurosis- (og måske lidt Mastodon-) inspireret.

Der er efterhånden rimelig mange bands i den sludge-påvirkede boldgade, og jeg har i en lang periode følt at stilen er blevet lige lovligt skamredet. Men til min overraskelse gør Minsk det faktisk rigtig godt. Albummet er fedt spillet og produceret, musikken er - i forhold til genren - tilpas varieret (i hvert fald numrene imellem), og er man i det rette lune, virker musikken ofte lige så inciterende som sine åbenlyse forbilleder - i hvert fald efter min mening.

… Men man skal netop helst være i det rette lune. Ellers kan de mange gentagelser i et nummer som det smadrende, mudrede "Almitra's Premonition" eller langsomme, nærmest lidt messende "Means to an End" hurtigt blive lidt for søvndyssende at lytte til. Men inden for genren er Minsks nye opus bestemt et godt produkt.