Megadeth - The System Has Failed

The System Has Failed

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Heavy Metal
Spilletid:48:24
Antal numre:12

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Megadeth er et af de få navne, som jeg vitterligt har svært ved at skrive noget negativt om, da Mustaine & Co. har beriget metalverdenen med nogle af de ypperligste perler gennem tiden.

Det ved de fleste metalhoveder, hvis bare brikkerne er sat nogenlunde på plads. Efter at ha' lagt Megadeth på hylden for en stund, grundet det velkendte håndikap (get it?), er det rart at kunne konstatere, at toget atter ruller videre, og at konsekvensen deraf har kastet os et lækkert album i hænderne. Sidste studie udspil, "The World Needs A Hero", fik en noget blandet modtagelse, og "Risk" fra 1999 levede rigeligt op til sin titel og modtog en grimmere skæbne. Men jeg holder af begge skiver, og sjovt nok af især "Risk", som jeg synes indeholder en fed stribe numre (soloer eller ej). Mustaine har så siden hen trukket lidt af sin begejstring i land hvad disse skiver angår, men jeg kan ikke se hvad der er at skamme sig over – og ærligt talt tror jeg heller ikke Mustaine ville lave disse plader hvis han ikke selv kunne stå inde for dem. Det ligger sgu ikke til hans ego at gå på kompromis!

Men for ligesom at vende tilbage til "The System Has Failed", vil jeg mene, at der denne gang er tale om et yderst veloplagt album der nok skal rette op på det tabte territorium, idet der her spilles lidt mere med musklerne. Der åbnes med den potente "Blackmail From The Universe" og sammen med "Kick The Chair" vælter minderne frem fra de mesterlige "Rust In Peace" og "Countdown To Extinction" dage uden, at lyde som en kopi. Min egen favorit herpå er nok den sublime "Back In The Day". Albummet er herligt afvekslende i sin helhed og samtlige numre holder – der er sgu noget for enhver Megafan. Dog er der ingen ballader, men til gengæld seje riffs og halsbrækkende leads i overflod.

Og nej, jeg har ikke gidet beskæftige mig med hvem der spiller i Megadeth nu, og hvordan den klassiske line-up bør se ud. Jeg har fuld tillid til at Dave Mustaine vælger rigtigt - hver gang!

Tracklist

 1. Blackmail The Universe (04:33)
 2. Die Dead Enough (4:18)
 3. Kick The Chair (3:57)
 4. The Scorpion (5:59)
 5. Tears In A Vial (5:22)
 6. I Know Jack (0:40)
 7. Back In The Day (3:28)
 8. Something That I'm Not (5:07)
 9. Truth Be Told (5:40)
 10. Of Mice And Men (4:05)
 11. Shadow Of Deth (2:15)
 12. My Kingdom (3:04)

Kommentarer (14)

tlt

Indlæg: 66

Det har ikke så meget med

Det har ikke så meget med tråden at gøre, men jeg har ikke den store fidus til Mustaine, som Born-Again-Christian nærer jeg en vis mistillid til ham.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#1.Nej- Det har netop ikke

#1.Nej- Det har netop ikke noget med musikken at gøre. Så det kan vil være bedøvende lige meget om han er Mongol, Neger, Kristen eller Jøde,så længe musikken er fed.

MGS

MGS

Indlæg: 180

Ja, jeg siger bare

Ja, jeg siger bare halleleluja, hvis årsagen til at han igen kan lave fed metal er, at han er blevet født igen som Christian :)

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

det kunne ellers have været

det kunne ellers have været sejt hvis han var born again mongol, hold kæft det ville lyde fedt.

MGS

MGS

Indlæg: 180

Hehe, "The Mongol Has Failed"

Hehe, "The Mongol Has Failed"... IMHO er denne skive den bedste siden "Rust In Peace".

Sune

Indlæg: 80

Jeg har hørt "Die Dead Enough

Jeg har hørt "Die Dead Enough", og dette lyder satme som en god skive hvis resten af numrene er i samme liga.

Purpur0075

Indlæg: 109

Lånte den på biblioteket i

Lånte den på biblioteket i dag. Har kun hørt til "Tears in a Vial", og det rykker sgu godt! Hvis det er en vokser som folk siger, så kan den sgu nok komme på en Årets Album Top 5.

tgp88

I'm luvin' it!

I'm luvin' it!

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

I'm fuckin' luvin' it too....

I'm fuckin' luvin' it too....

Ingen snerre så fedt som Mustaine. Denne uimodstålige vrede. Nogen der har læst interviewet i Sweden Rock? Hold kæft hvor han svinger stridsøksen der.

tlt

Indlæg: 66

Ny-religiøs og

Ny-religiøs og højreorienteret Bush-støtte, gad vide hvad han snerrer over, monstro afskaffelse af dødsstraf, mon det er skattelettelser, fri abort, menneskerettigheder. Hvem ved, jeg synes stadig han er en pong, og jeg gider ikke høre hans musiskalske hykleri. Fuck 'im

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Først... det her album

Først... det her album sparker! Scorpion og Tears in Vial er blandt de fedeste Deth sange... ever.
Men eh... tlt, eller hva du nu hedder! højreorienteret bush-støtte? Hvor får du det fra? Bare nysgerrig...

tlt

Indlæg: 66

Fra et interview på

Fra et interview på Blabbermouth, hvor han kværner løs om at Kerry vil ødelægge USA. Pudsigt, Alice Cooper siger det sammen. Mustaine har før været ude og sige lignende ting. Det må han da godt, men ok, jeg har aldrig været den store Megadeth fan, endskønt jeg i sin tid flippede over Peace sells. Måske burde man separere musik og personlighed, men det jeg kan ikke.

progege

Indlæg: 14

"I think I'd make a better

"I think I'd make a better president than George Bush. I'll tell you what, George Bush and Dick Cheney have been to jail more times than I have, and I used to shoot heroin, now what does that tell you?" citat Dave Mustaine

Jeg synes Dave er cool ;-)

Det er rigtigt han har udtalt en form for støtte til Bush - men prøv at kigge på coveret til The System has Failed - Jeg tror ikke at Bush vil bruge ham i sin næste politiske kampagne ;-)

KasperA

Indlæg: 8

Mustaine er KONGEN!

Mustaine er KONGEN!

System er en KONGEplade!

Magen til afvekslende og vellydende metalplade skal man lede længe efter - og derudover spænder lyrikken over mange forskellige temaer, men fælles er, at det er gennemtænkt.

Comebackplade af dimensioner!